"Ziemeļu straumes 2" cauruļvadu izbūves kuģis ieradies būvdarbu vietā

© © Nord Stream 2Трубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kuģniecības un hidrogrāfijas resors informēja, ka līdz 31. decembrim "Fortune" strādās Baltijas jūras dienvidu daļā, rajonā starp Adlergrundes seklumu un Oderas sēkli.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Kuģis "Fortune", ko iespējams izmantot gāzesvada "Ziemeļu straumes 2" pabeigšanai, pēc neilgas uzturēšanās Rostokas ostā devies uz austrumiem gāzesvada virzienā un apstājās atklātā jūrā netālu no Cingsta pussalas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz kuģu izsekošanas sistēmu Marine Traffic.

5. decembrī kuģis pameta Vismāras ostu un devās uz Rostoku, taču vēlāk tajā pašā dienā apstājās atklātā jūrā netālu no Vismāras. 9. decembrī "Fortune" devās ceļā un vakarā nostājās Rostokas ostas reidā.

Vācijas kuģniecības un hidrogrāfijas resors 5. decembrī informēja, ka līdz 31. decembrim "Fortune" strādās Baltijas jūras dienvidu daļā, rajonā starp Adlergrundes seklumu un Oderas sēkli.

ASV un "Ziemeļu straume 2"

"Ziemeļu straume 2" paredz izbūvēt no Krievijas līdz Vācijai divus maģistrālos gāzes cauruļvadus ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apjomā gadā.

Savienotās Valstis, kas cenšas pārdot Eiropai savu sašķidrināto dabasgāzi, aktīvi iebilst pret Krievijas projektu. Oktobrī Vašingtona paplašināja sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2" un vērsa tās pret uzņēmumiem, kas sniedz pakalpojumus cauruļvada izbūvē iesaistītajiem kuģiem. Šie ierobežojumi veido daļu no paketes PEESA "Par Eiropas enerģētiskās drošības aizsardzību". Sertificējošā kompānija "Det Norske Veritas — Germanischer Lloyd" (DNV GL) jau ziņoja, ka ierobežo plānoto pakalpojumu sniegšanu.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM atbildēja uz ASV aicinājumu ES apturēt "Ziemeļu straumi 2"

Novembrī Vācijas valdība negatīvi novērtēja eksteritoriālās sankcijas pret Krievijas gāzesvada projektu. Berlīne uzsvēra, ka koordinēs tālākos soļus ar partneriem Eiropā, Eiropas Komisiju un gāzesvada būvdarbos iesaistītajām kompānijām.

Iepriekš ASV Kongress saskaņoja aizsardzības budžeta projektu, kas paredz paplašinātas sankcijas pret Krievijas gāzesvadu "Ziemeļu straume 2". Piemēram, ierobežojumus plānots attiecināt uz kompānijām, kas veicina gāzesvada būvdarbiem nepieciešamo cauruļvadu izbūves kuģu pārdošanu, nomu vai piešķiršanu.

Novembrī Vācija vēlreiz kritizēja eksteritoriālās sankcijas pret Krievijas gāzes projektu. Berlīne uzsvēra, ka koordinēs tālākos soļus ar partneriem Eiropā, EK un kompānijām, kas piedalās būvdarbos.

Decembra sākumā Vācijas Kuģniecības un hidrogrāfijas federālais resors saskaņoja maģistrāles izbūvi Vācijas ūdeņos līdz gada beigām. Darbu turpināšanai būs nepieciešama papildu atļauja, attiecīgais pieteikums jau tiek izskatīts.

Ziņu lente
0