Baltkrievija slēdz robežas izbraucējiem

© Sputnik / Егор Еремов / Pāriet pie mediju bankasПограничный переход между Беларусью и Польшей "Переров"
Пограничный переход между Беларусью и Польшей Переров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc desmit dienām Baltkrieviju būs iespējams pamest tikai ar aviotransportu, sauszemes robežas būs slēgtas.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Baltkrievijas valsts sauszemes robežas būs slēgtas izbraucējiem Covid-19 izplatības ierobežošanai, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Uz laiku apturēt valsts robežas šķērsošanu šajā lēmumā minētajos caurlaides punktos no Baltkrievijas Republikas izbraucošajiem Baltkrievijas Republikas pilsoņiem, kā arī ārvalstniekiem ar pagaidu vai pastāvīgo uzturēšanās atļauju Baltkrievijas Republikas teritorijā," teikts valdības lēmumā no 2020. gada 7. decembra, kas šodien publicēts nacionālajā normatīvo aktu portālā.

Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Maskas transportā un pārvadājumu aizliegums uz Lietuvu: stājas spēkā ierobežojumi

Runa ir par upes, dzelzceļa un autoceļu caurlaides punktiem. Uz aviopārvadājumiem lēmums nav attiecināts.

Aizliegums neattiecas uz diplomātiem un personām ar dienesta pasēm, oficiālajām delegācijām, tālbraucējiem un dažu citu kategoriju pilsoņiem.

Atļauju izbraukt no valsts var dot Valsts robežsardzes komitejas priekšsēdētājs vai viņa pilnvarota persona izņēmuma gadījumos, kas saistīti ar ārkārtas apstākļiem (ziņa par tuva radinieka slimību vai nāvi, medicīniskās palīdzības saņemšana), vai ar mērķi nodrošināt Baltkrievijas Republikas nacionālajām interesēm. Tāpat atļauts izbraukt uz pastāvīgo mītnes valsti (ja ir uzturēšanās atļauja citā valstī), mācībām vai darbam, taču ne biežāk kā reizi sešos mēnešos.

Ārvalstnieki, kam ir pagaidu vai pastāvīgā uzturēšanās atļauja Baltkrievijas Republikā, ieradušies valstī un izgājuši 10 dienas ilgu pašizolāciju, var izbraukt.

Cilvēkiem, kuri nolēmuši ierasties Baltrievijā, jāņem līdzi Covid-19 testa rezultāts, kas veikts ne agrāk kā trīs dienas pirms robežas šķērsošanas. Iebraukšana var tikt liegta, ja šādas izziņas nav.

Моторные масла  - Sputnik Latvija
Preces, ko aizliegts tirgot brīvdienās, pieejamas internetā

Lēmums stājas spēkā 10 dienas pēc oficiālas publikācijas.

No 1. novembra ierobežota robežas šķērsošana sauszemes caurlaides punktos pandēmijas rezultātā.

Iepriekš Baltkrievijas prezidents neuzskatīja par nepieciešamu slēgt robežas pandēmijas dēļ, martā lēmumu slēgt valstu robežas visā pasaulē viņš nosauca par "neiedomājamu muļķību".

5. decembrī Baltkrievijā fiksēts rekordliels infekcijas gadījumu skaita pieaugums – 1896 jauni gadījumi. Kopš pandēmijas sākuma valstī reģistrēti 152 453 slimības gadījumi.

Ziņu lente
0