Latvijā pastāstīja, cik daudz baltkrievu IT kompāniju izdevās pārvilināt

CC0 / Pixabay / Bru-nO / Финансовые расчеты
Финансовые расчеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņos mēnešos ārvalstu investori Latvijā jau izveidojuši 2300 jaunas darba vietas, no tām 1000 radījuši baltkrievu uzņēmumi.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Šī gada deviņos mēnešos Latvija ir piesaistījusi ārvalstu investīcijas 204 miljonu eiro apmērā, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns. Pārsvarā ārvalstu investori investējuši interneta un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā, vēsta Baltic Course.

Pēc Rožkalna vārdiem, deviņos mēnešos ārvalstu investori Latvijā ir izveidojuši 2300 jaunas darba vietas. Lielākoties investīcijas ir saistītas ar informācijas un IKT jomu.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Nosovičs paskaidroja, kādēļ Lietuvai būs grūti pārvilināt baltkrievu IT speciālistus

Tāpat šogad no Baltkrievijas uz Latviju darbību pārcēluši 17 uzņēmumi, no kuriem 15 strādā IKT sektorā. Kopumā šie uzņēmumi Latvijā ir izveidojuši 1000 jaunas darba vietas.

Vienlaikus Rožkalns pauda pārliecību, ka turpmākai investīciju piesaistei ir svarīgi sakārtot birokrātiskos procesus. LIAA, pēc viņa vārdiem, mēģinās samazināt administratīvo slodzi, lai paātrinātu ārvalstu investoru apkalpošanu, tostarp tos, kuri jau strādā Latvijā.

Kā vienu no pozitīvajiem aspektiem ārvalstu investoru piesaistē LIAA direktors minēja telpu pieejamību. Viņš atzina, ka pirms Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes atrast piemērotu telpu varēja būt problēma, taču tagad, kad lielākā daļa uzņēmumu strādā attālināti, problēmu ar tēlpu pieejamību nav.

Ziņu lente
0