Krievijas tiešsaistes skolā mācās vairāk nekā tūkstotis bērnu no Latvijas

© pexelsНа занятиях
На занятиях - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Decembra sākumā notika Latvijas skolēnu pirmās nodarbības Sanktpēterburgas Valsts universitātes tiešsaistes skolā.

RĪGA, 9. decembris - Sputnik. Aptuveni tūkstotis skolēnu no Latvijas uzsākuši mācības Sanktpēterburgas Valsts universitātes tiešsaistes skolā, teikts Sanktpēterburgas Valsts universitātes (SVU) ziņojumā.

Sanktpēterburgas Valsts universitātes tiešsaistes skola ir unikāls izglītojošs projekts, kura ietvaros ārvalstu skolēni par brīvu var apgūt priekšmetus pēc Krievijas skolas programmas universitātes vadošo pasniedzēju vadībā.

Decembra sākumā notika pirmās nodarbības vidusskolas audzēkņiem no Latvijas: aptuveni tūkstotis bērnu klausījās lekcijas krievu valodā, literatūrā, vēsturē, matemātikā, bioloģijā, fizikā, ģeogrāfijā un ķīmijā. Jaunajā mācību gadā programma ietver ne tikai nodarbības absolventu klašu skolēniem, bet arī 6. -9. klašu skolēniem, lekcijas lasa labākie SVU pasniedzēji.

"Pirmā nodarbība jau notikusi, un, spriežot pēc atsauksmēm, mūsu dalībnieki palika apmierināti. Vēl vairāk bija apmierināti bērnu vecāki, daudzi viņiem ar interesi paskatījās visas lekcijas," norāda SVU Valodu testēšanas centra direktors Dmitrijs Ptjuškins.

Pēc viņa vārdiem, šādu distances projektu realizācija pandēmijas periodā ir kļuvusi par īpaši nozīmīgu SVU darbības virzienu.

"Izglītības procesa pāreja mājas tiešsaistes apmācības formātā pozitīvi ietekmēja nodarbību kvalitāti. Šajā mācību gadā būtiski pieaudzis tādu projektu pieprasījums, un šajā gadījumā universitāte iet pretī un pieliek lielas pūles kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai tiem, kuri to patiešām vēlas saņemt," uzsvēra centra vadītājs.

Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Šuplinska: vai nu skolēni nēsā maskas, vai arī visi pāriet pie "tālmācībām"

Universitātē norāda, ka jauns posms tiešsaistes skolas attīstībā ļauj ne tikai apmierināt pieaugušo pieprasījumu pēc kvalitatīvas un pieejamas papildu izglītības, bet arī organizēt ārzemju skolēnu apmācību no gada gadā.

SVU tiešsaistes skola uzsākusi darbu 2018. gadā, lai atbalstītu krievu valodu ārvalstīs un pievērstu uzmanību Krievijas izglītībai Latvijā. 2020. gadā vidusskolēniem – ārvalstniekiem ir iespēja tiešsaistē apgūt sešas disciplīnās: krievu valodu, krievu literatūru, Krievijas vēsturi, matemātiku, sociālās zinības un ģeogrāfiju. 6. -9. klašu skolēniem pieejama bioloģija, fizika, matemātika, ģeogrāfija, vēsture, literatūra un krievu valoda.

Sertifikāts, kas tiek izsniegts tiem, kas veiksmīgi apguvuši kursu, dod iespēju saņemt papildu punktus, iestājoties Sanktpēterburgas Valsts universitātē.

Ziņu lente
0