Rīgas Austrumu slimnīcas iespējas izsīkst

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu slimnīcas vadītājs aicina iedzīvotājus kopīgiem spēkiem apturēt Covid-19 izplatību.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Covid-19 pacientu pieplūduma rezultātā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) iespējas drīz būs izsmeltas, pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis Latvijas radio.

Patlaban slimnīcā aizņemti 70% gultasvietu, kas paredzētas Covid-19 pacientiem. Vienu brīdi šķitis, ka pacientu pieplūdums slimnīcā stabilizējies, taču pēc tam slimnieku skaits no jauna sācis pieaugt ar katru dienu.

Paeglītis paskaidroja, ka Covid-19 pacientiem domāto gultasvietu skaitu iespējams palielināt, tomēr ierobežoti ir cilvēku resursi: slimnīcā trūkst veselības aprūpes personāla, jo darbinieki paši inficējas ar Covid-19 vai uzturas karantīnā.

Aizvadītajā nedēļā Veselības ministrija ziņoja, ka pateicoties plānveida pakalpojumu skaita ierobežošanai, Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu skaits slimnīcās palielināts aptuveni līdz 800.

Пациент в кресле каталке - Sputnik Latvija
Jāpalīdz mediķiem: kas traucē piesaistīt vairāk brīvprātīgo Latvijas slimnīcās

Šonedēļ RAKUS darbu sāk nodaļa onkoloģijas slimniekiem ar apstiprinošu Covid-19 testa rezultātu. Paeglītis pastāstīja, ka palīdzība vēža slimniekiem joprojām tiek sniegta, tomēr dažos gadījumos, ja tas bija iespējams, operācijas atlikta par divām nedēļām.

Slimnīcas vadītājs ierosināja katram cilvēkam padomāt par savu rīcību, lai apturētu Covid-19 saslimstības pieaugumu.

Iepriekš Paeglītis atklāja, ka RAKUS izstrādāti stacionārās ārstēšanas kritēriji gadījumam, ja gultasvietu Infektoloģijas centrā nepietiks. Šajā gadījumā pacientus izvietot Tuberkulozes un plaušu slimību centrā, kā arī Toksikoloģijas un sepses klīnikā, Gaiļezera stacionārā.

Vakar Latvijā reģistrēti 526 jauni Covid-19 gadījumi, deviņi cilvēki miruši, apstiprinošo testu daļa sasniegusi 9%.

Ziņu lente
0