Kravas mašīnu kustība uz Latvijas un Baltkrievijas robežas atkal ir apgrūtināta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravas mašīnu rindas uz ES valstu un Baltkrievijas robežas sāka veidoties jau sestdien, taču svētdienas rītā situācija tikai pasliktinājās.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Rindas uz ES valstu un Baltkrievijas robežām sāka veidoties sestdien, tobrīd izbraukšanu gaidīja aptuveni 1400 kravas mašīnu. Svētdienas rītā situācija pasliktinājās, raksta Sputnik Baltkrievija.

Svētdienas rītā, saskaņā ar Baltkrievijas Valsts robežsardzes komitejas paziņojumu, izbraukšanu uz Latviju, Lietuvu un Poliju gaidīja jau vairāk nekā 1680 spēkratu.

Tradicionāli vissarežģītākais robežas šķērsošanas punkts ir robeža ar Lietuvu, punktā "Kamennij Log" šobrīd izbraukšanu gaida vairāk nekā 400 kravas mašīnu. Aptuveni 300 spēkratu stāv rindā "Kotlovka" un aptuveni 250 – punktā "Beņakoņi".

Пограничный столб Республики Беларусь - Sputnik Latvija
"Meklē kaut kādu naudu": baltkrievu muitnieki atver kravas mašīnas no Baltijas

Uz Baltkrievijas un Latvijas robežas situācija ir nedaudz mierīgāka. Pie iebraukšanas "Urbāni" ir aptuveni 280 lielkravu mašīnu, savukārt "Grigorovščina" vairāk nekā 160 kravas automobiļu gaida savu kārtu rindā uz iebraukšanu.

Vislabvēlīgākā situācija ir uz robežas ar Poliju: "Bruzgi" iestrēga aptuveni 100 kravas mašīnu, savukārt "Berestovica" un "Kozloviči" – attiecīgi 20 un 10 spēkrati.

Iepriekš ziņots, ka kopš 2020. gada oktobra beigām kaimiņvalstīs sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ Baltkrievija uz laiku apturēja vairāku privātpersonu kategoriju iebraukšanu no Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas cauri auto un dzelzceļa robežkontroles punktiem. Tomēr šis lēmums netika piemērots pret starptautisko pārvadājumu vadītājiem.

Ziņu lente
0