Politika

Jurists: Pūces liktenis tagad ir tautas rokās

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр охраны среды и регионального развития Юрис Пуце
Министр охраны среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvijas sabiedrība uzskatīs viņa demisiju par pietiekamu sodu, tad, iespējams, Jurim Pūcem ir iespēja turpināt politisko karjeru.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Pēc jurista, tiesību aizstāvja un Eiropas Parlamenta konsultanta Alekseja Dimitrova domām, bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces nākotne pēc nesenā skandāla un demisijas būs pilnībā atkarīga no Latvijas sabiedrības attieksmes pret viņu, raksta Mixnews.lv.

Jurists atzīmēja, ka gadījumā, ja vēlētāji izlems, ka Pūces aiziešana no amata viņam ir pietiekams sods, tad viņš varēs saglabāt mandātu un turpināt savu politisko darbību.

Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Pūce aizgāja, viņa reforma palika: cik tai tiks iztērēts nākamgad

"Bet ja tur būs daudz izsvītrojumu, un viņš nesaņems parlamenta deputāta mandātu, mēs nonāksim pie secinājuma, ka, izrādās, ar to bijis par maz," pastāstīja Dimitrovs.

Neskaitot pārējo, Pūces stāvokli ietekmēs arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklēšanas rezultāti.

"Ja tiks atrasti kaut kādi pārkāpumi, tad ar otro mēģinājumu cilvēks noliks arī parlamenta deputāta mandātu," sacīja viņš.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Pūce atstāja ministra amatu pēc tam, kad kļuva zināms par viņa nodomu izmantot deputātu caurlaidi Rīgas autostāvvietās. Pēc aizsardzības ministra Arta Pabrika domām, "Attīstībai/Par!" pārstāvja Jura Pūces atkāpšanās no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata ir nopietns zaudējums valdībai.

Ziņu lente
0