Tirgotāju asociācija: mums liek bez maksas pildīt policijas darbu

CC BY 2.0 / Nickolay Romensky / Покупатель в маске в магазине
Покупатель в маске в магазине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par masku režīma pārkāpumiem telpās administratīvo atbildību jāuzņemas ēkas īpašniekam, pakalpojumu piegādātājam vai pasākuma organizatoram.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Ministru kabineta jauno noteikumu dēļ pārdevēji ir spiesti pildīt policijas funkcijas bez jebkāda papildu finansējuma, konstatēja Latvijas tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs, paziņoja Mixnews.lv.

Замок на двери здания. - Sputnik Latvija
Kas atbildēs par viņu iznīcināšanu? Uzņēmējs pastāstīja, kā Latvija slēdz veikalus

Ceturtdien stājās spēkā jaunie MK ierobežojumi. Cita starpā apmeklētājus bez sejas maskas aizliegts ielaist sabiedriskās vietās, personāla pienākums ir atteikties apkalpot cilvēkus bez maksas. Par masku režīma pārkāpumu telpās administratīvo atbildību jāuzņemas ēkas īpašniekam, pakalpojumu piegādātājam vai pasākuma organizatoram.

Danusēvičs uzsvēra, ka šo aizliegumu ir īpaši grūti pildīt gadījumos, ja pie veikala durvīm nestāv apsargs – nav saprotams, kā tādos apstākļos pārdevējs var padzīt cilvēku bez maksas.

"Piemēram, ja mazā veikaliņā ar vienu vienīgu pārdevēju ieiet četri cilvēki, kuru vidū trīs valkā maskas, bet ceturtais – ne. Kā pārdevējs tādā gadījumā var padzīt cilvēku bez maskas?" vaicāja LTA vadītājs.

Viņš pastāstīja, ka dažkārt, pārdevējam izsakot piezīmi klientam par sejas masku, viņš, piemēram, atver no plaukta paņemtu alkohola pudeli un sāk dzert. Šādos apstākļos viņu ir grūti neapkalpot. Citkārt tādi klienti apgāž kādu stendu ar precēm, piezīmēja Danusēvičs.

Кондитерская Abrikos - творческое пространство для поиска вдохновения - Sputnik Latvija
Salstam uz ielas: Jūrmalas iedzīvotāju šokē rindas pie veikaliem

Viņš atzīmēja arī to, ka tirgotājs nevar "pēc acumēra" noteikt, vai konkrētais klients atbilst prasībām, kas ļauj nenēsāt masku: piemēram, vai viņš nav jaunāks par 13 gadiem un vai viņam nav slimības, kuru apstākļos atļauts nevalkāt masku.

Danusēvičs atgādināja arī to, ka daudzi nevar atļauties nopirkt masku.

LTA vadītājs jau vairākkārt kritizējis valdības nodomu uzvelt veikalu īpašniekiem pienākumu kontrolēt masku režīmu: pēc viņa domām, ar to jānodarbojas pašvaldības policijai.

Ziņu lente
0