"Starptautiskā migrācija jāaptur": Dombrava izmisīgi aicina slēgt valsts robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-эстонская граница в Валке-Валге
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienpadsmit procenti pozitīvi COVID gadījumi pret testētajiem. 11%!" Saeimas deputāts Jānis Dombrava atkal aicina koalīcijas partnerus apdomāties un slēgt robežas.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava uzskata, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā nonākusi tiktāl, ka valsts vairs nevar atļauties saglabāt cilvēku brīvu starptautisko pārvietošanos.

"11% pozitīvi COVID gadījumi pret testētajiem. 11%!!! Kad beidzot koalīcijas partneri sapratīs, ka starptautiskā migrācija ir jāaptur? Ja arī turpmākajās dienās saglabāsies tik augsts procents, tad vienīgā izeja slimības apturēšanai būs ļoti stingri vietējie ierobežojumi," Dombrava rakstīja savā mikroblogā Twitter.

​Atgādināsim, ka Jānis Dombrava jau no gada sākuma izmisīgi aicina valdību slēgt valsts robežas. Jau februārī NA pārstāvis ieteica slēgt aviosatiksmi starp Latviju un koronavīrusa skartajiem Itālijas reģioniem. Viņš asi kritizēja arī Veselības ministriju, kuras pasivitāte, pēc politiķa domām, apdraud iedzīvotājus.

Novembra sākumā NA no jauna atgriezās pie šī jautājuma, atsaucoties uz infekcionista Ugas Dumpja viedokli – viņš paziņoja, ka arī ES valstis ir sapratušas, ka ceļojumi ir viens no galvenajiem vīrusa izplatības iemesliem, tāpēc migrācijas draudi ir jāuztver nopietnāk.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Atvedīs no Maskavas! Latvijā ārkārtējā situācija, bet Dombrava atkal krīt panikā

Patlaban visiem valsts pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ieradušies no valstīm ar augstu Covid-19 izplatības līmeni vai šķērsojuši tās tranzītā, pēc ierašanās Latvijā spiesti izolēties uz 10 dienām. Atsevišķu grupu (piemēram, veselības aprūpes darbiniekiem) pašizolācija jāievēro 14 dienas.

Ceturtdien, 19. novembrī, stājās spēkā jaunie ierobežojumi, ko valdība apstiprināja 17. novembrī.

Cita starpā aizliegts ielaist sabiedriskās vietās apmeklētājus bez sejas maskām, personālam ir aizliegts viņus apkalpot. Par masku režīma pārkāpumiem telpās administratīvā atbildība jāuzņemas ēkas īpašniekam, pakalpojumu piegādātājam vai pasākuma organizatoram.

Vakar Latvijā veikti 3323 koronavīrusa testi, fiksēti 366 jauni infekcijas gadījumi, četri cilvēki ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi miruši, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Ziņu lente
0