Krievijas ĀM norāda uz melīgiem apgalvojumiem par ASV PGA sistēmas mērķiem

CC BY 2.0 / U.S. Missile Defense Agency / THAAD 2nd Launch2Запуск ракеты американского противоракетного комплекса THAAD, архивное фото
Запуск ракеты американского противоракетного комплекса THAAD, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija pievērsusi uzmanību raķešu izmēģinājumiem ASV, kuri pierāda: apgalvojumi par to, ka valsts globālā PRA sistēma nav vērsta pret Krieviju, ir melīgi.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. ASV nesenie raķešu izmēģinājumi pierāda: viņu apgalvojumi par to, ka globālā pretraķešu aizsardzības sistēma nav vērsta pret Krieviju, ir melīgi, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

Корабли ВМС США в море - Sputnik Latvija
Par cenu nospļauties. Kā tiks nostiprināta ASV krastu aizsardzība

"Mēs pievērsām uzmanību ASV Aizsardzības ministrijas paspārnē strādājošās pretraķešu aizsardzības aģentūras informācijai par 17. novembrī Klusajā okeānā veiktajiem izmēģinājumiem – tie paredzēja palaist no jūras platformas pārtvērējraķeti "Standart 3" (Standard Missile-3, SM-3 – red.), modifikāciju 2A pa mērķi, kas imitēja starpkontinentālo ballistisko raķeti. Tas no jauna apstiprina Vašingtonas pozīcijas PRA jautājumos bīstamo un destabilizējošo raksturu, nepārprotamo vēršanos pret Krieviju," Zaharova konstatēja brīfingā.

Diplomāte atgādināja, kā amerikāņi ilgus gadus apgalvojuši, ka amerikāņu sistēmas "Standart", arī šīs konkrētās mofidikācijas šāviņi tehniski nespēj pārtvert Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes un pretraķešu aizsardzības globālā sistēma viņiem vajadzīga tikai ar mērķi atvairīt kaut kādus ierobežotus reģionālos draudus.

"Taču tagadējie izmēģinājumi tieši apstiprina, ka amerikāņu apgalvojumi par to, ka ASV globālā PRA nav vērsta pret Krieviju, ir melīgi. Tas ir tiešs pierādījums, konkrēts piemērs tam, kā Vašingtona manipulējusi ar sabiedrisko viedokli, melojusi starptautiskajiem partneriem un savas darbības starptautiskajā arēnā pamatojusi ar absolūti sadomātiem ieganstiem," viņa atzīmēja.
Ziņu lente
0