Covid-19 pacients Ukrainā miris – savu skābekļa limitu viņš atdeva dēlam

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasАппарат для искусственной вентиляции легких
Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvprātīgā mediķu palīdze atklāja ģimenes traģēdiju: vīrietis miris slimnīcā, kad atdevis dēlam sev pienākošos skābekļa limitu.

RĪGA, 19. novembris - Sputnik. Covid-19 pacients Ukrainā atdevis savam dēlam skābekļa aparāta lietošanas laika limitu, kas viņam piešķirts slimnīcā Kijevā, vēsta RIA Novosti. Vīrietis miris infekcijas rezultātā. Par traģēdiju savā lapā Facebook pastāstīja brīvprātīgā mediķu palīdze Dana Jarovaja.

Viņa atklāja, ka slimnīcās Kijevas apgabalā trūkst skābekļa koncentratoru Covid-19 pacientiem. Rezultātā smagā stāvoklī nonākušajiem pacientiem ļauj paelpot skābekli 15 minūtes dienā.

Savā rūgtuma un sašutuma pilnajā publikācijā sieviete rakstīja:

Руки пожилой женщины, архивное фото - Sputnik Latvija
"Bezizeja un izmisums": NMPD atteicies vest pensionāru uz slimnīcu

"Ziniet, šajā vietā par 15 minūtēm mani sāk kratīt drebuļi. Tie, kas nav pārdzīvojuši slāpšanas izjūtas, Covid-19 laikā, mani nesapratīs. Es it kā to uztvēru mierīgi, man bija koncentrators, tomēr zemapziņā tik un tā ir tās šausmīgās bailes, ka nākamreiz ieelpot neizdosies. Es slāpu nost tā, ka nevarēju runāt. Vēlreiz: man bija koncentrators. Bet tagad iedomājieties cilvēku, kurš slāpst nost caurām dienām, un viņam iedod skābekli uz 15 minūtēm. Uz 15 minūtēm diennaktī!

Tas ir īsts Gestapo. Tīrākā Osvencima."

Jarovaja piezīmēja, ka nav zināms, vai mirušā pacienta dēlam turpina dot tēva skābekļa "devu".

11. martā Pasaules veselības organizācija izsludināja koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Tās periodā Ukrainā fiksēti 535 857 infekcijas gadījumi (aizvadītajā diennaktī – 10 681), izveseļojušies 241 44 pacienti, fiksēti 9603 letāli gadījumi.

Ziņu lente
0