Politika

LR aizliedza iebraukt valstī Baltkrievijas Hokeja federācijas vadītājam un kikbokserim

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание МИД Латвии
Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā par persona non grata pasludinātie Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs un kikbokseris Dmitrijs Šakuta, kā apgalvo baltkrievu mediji, līdzinās kautiņa dalībniekiem Minskā, pēc kura viens cilvēks nonāca slimnīcā un vēlāk nomira.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs aizliedza uz nenoteiktu laiku iebraukt Latvijā diviem Baltkrievijas pilsoņiem: republikas Hokeja federācijas priekšsēdētājam Dmitrijam Baskovam un kikbokserim Dmitrijam Šakutam.

"Pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61.panta 2.daļu, esmu pieņēmis lēmumu par divu Baltkrievijas pilsoņu iekļaušanu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Citējot klasiķi: "Tādu hokeju mums nevajag!"," uzrakstīja Rinkēvičs savā Facebook lapā.

Saskaņā ar Baltkrievijas mediju datiem, Baskovs un Šakuta it kā var būt saistīti ar kautiņu "pārmaiņu laukumā" Minskā (māju pagalms Červjakova ielā). Pēc kautiņa slimnīcā nonāca 31 gadu vecais Romāns Bondarenko, kurš pēcāk nomira. Baltkrievijas mediji sauc Baskovu un Šakutu par cilvēkiem, kuri ir prezidenta Aleksandra Lukašenko pietuvināto personu lokā.

Pats Baltkrievijas līderis jau komentējis aizdomas pret Baskovu un Šakutu. Viņš paziņoja, ka todien viņi pat nav bijuši Minskā, savukārt apsūdzības ir saistītas ar vēlmi mest ēnu viņam.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
"Mēs redzējām instrukcijas": KF ārlietu ministrs stāsta, kas musina opozīciju Baltkrievijā

"Diennakts laikā bojā gāja pieci cilvēki! Izvēlējās vienu cilvēku un sāka šūpot situāciju.

Es jau vakar, man tika ziņots, es jau atzīmēju, nezinu, vai tu pamanīji, jo vēl vakar viņš bija dzīvs, šis cilvēks, sāka griezt uz pusi, ka viņu piekāva.

Es nesaucu uzvārdu, taču cilvēki, kuri ir tuvāki prezidentam, viņi jau paziņoja vainīgos. Klausieties, bet šie cilvēki vispār Minskā nebija!

To jau pagrieza uz to, ka tie ir Lukašenko cilvēki, tātad es devu komandu," paziņoja Baltkrievijas prezidents vairākiem ārzemju medijiem 13. novembrī.

Ziņu lente
0