Kariņš aicināja Latvijas iedzīvotājus neiet ciemos vienam pie otra

© Photo Valsts KancelejaПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savstarpējā valdības un Krīzes vadības padomes sēdē var tikt pieņemti lēmumi par jauniem ierobežojumiem.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Covid-19 statistika Latvijā nav apmierinoša – pozitīvo testu daļa pieaug, un tas nozīmē, ka slimība turpina aktīvi izplatīties, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem, vēsta BB.lv.

"Valdība ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju, lai aizsargātu cilvēku dzīvības. Aicinu pēc iespējas atlikt ciemošanos, tikšanās, ja tas nav pilnīgi nepieciešami. Jo vairāk ierobežosim tiešo kontaktu skaitu, jo lielāka iespēja lauzt transmisijas ķēdi," paziņoja premjers.

Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Latvijas valdība šonedēļ varētu pastiprināt ar Covid-19 izplatību saistītos ierobežojumus

Šodien savstarpējā valdība un Krīzes vadības padomes sēdē tiks uzklausīti speciālistu viedokļi par epidemioloģisko situāciju valstī, testēšanu, ģimenes ārstu noslogojumu, saslimstības tendencēm un "vājajām vietām".

"Esam dzirdējuši, ka pagājušajā nedēļā vairāk nekā puse gadījumu bija nezināmas izcelsmes, bet no zināmajiem – mājsaimniecības, darbavietas, kas bija visu laiku. Uzklausīsim un skatīsim, ko un kā varētu tālāk pēc nepieciešamības ierobežot. Domāju, ka viena no tām lietām ir veselības iestādes. Tāpat joprojām klātienē mācās 1.-6. klase. Ir argumenti par socializēšanos klātienē, bet ir jautājums un risks būt kopā klasē, kur tiešā veidā epidemioloģiski satiekas, cik bērnu, tik mājsaimniecību," sacīja politiķis.

Kariņš uzsvēra, ka lēmumi par iespējamajiem papildu ierobežojumiem tiks pieņemti tikai tad, kad tiks uzklausītas speciālistu domas.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka, ja valdības ieviestie ierobežojumi netiks rūpīgi ievēroti, tad nāksies ieviest vēl stingrākus pasākumus veikaliem, kā arī pilnībā pārvest skolas attālinātā režīmā.

Ziņu lente
0