Kas notiks, ja Latvijas slimnīcas pārpildīs tūkstošiem pacientu ar Covid-19

© pixabayБольничная палата
Больничная палата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele pastāstīja, kad Latvijā varētu beigties vietas slimnīcās, un kādus pasākumus nāksies veikt šādā gadījumā.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Pēc Latvijas Veselības ministrijas vadītājas Ilzes Viņķeles sacītā, ja pacientu skaits ar Covid-19, kuriem būs nepieciešama ārstēšanās stacionārā, valstī pieaugs līdz 1000 vai 2000, slimnīcas netiks galā, vēsta Mixnews.lv.

Tad nāksies meklēt citas vietas stacionāru ierīkošanai. Uz jautājumu par to, vai Veselības ministrija izmantos piedāvājumu pārvērst hospitālī Ķīpsalas izstāžu zāli, ministre nesniedza skaidru atbildi. Tikai pateicās zāles īpašniekam par piedāvāto palīdzību.

Turklāt ministre atzīmēja, ka telpu esamība pacientu izvietošanai neatrisinās medicīnas personāla trūkuma problēmu.

Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Vairāk nekā atklāto 10 000 Covid-19 gadījumu Latvijā

Toties Viņķele paziņoja, ka ārkārtas situācijas gadījumā nāksies radikāli ierobežot plānveida medicīniskos pakalpojumus, kas būtu ārkārtīgi nevēlami.

Atgādināsim, ka iepriekš Viņķele stāstīja, ka Ķīpsalas izstāžu zāli varēs izmantot kā Covid-19 hospitāli. Šāda veida palīdzību gadījumā, ja tas būs nepieciešams, piedāvāja BT1 valdes priekšsēdētājs un zāles īpašnieks Viesturs Tīle.

Viņķele paziņoja, ka nepieciešamais aprīkojums ir un glabājas noliktavā – tātad, šādas idejas īstenošanai Rīga ir gatava.

Tikmēr Latvijā iepriekš jau tika pieņemts lēmums par papildu 300 gultasvietu izveidošanu slimnīcās Covid-19 pacientiem.

 

Ziņu lente
0