Izgāž dusmas uz apsargiem: veikaliem uzbrūk agresīvi pircēji

CC BY 2.0 / Nickolay Romensky / Покупатель в маске в магазине
Покупатель в маске в магазине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar valdības lēmumiem neapmierināto iedzīvotāju viedokli spiesti uzklausīt veikalu apsardzes darbinieki – viņi ik dienas saskaras ar augošu agresiju.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Covid-19 rezultātā ieviesto ierobežojumu radīto neapmierinātību iedzīvotāji izgāž pār veikalu apsargiem. Viņiem cilvēki stāsta, ko domā par maskām, cik grūti tajās elpot un kāda joda pēc valdība vispār to visu izdomājusi, vēsta BВ.lv.

Соблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине - Sputnik Latvija
Bez maskas veikalā neielaist: ko Latvijas iedzīvotāji domā par režīma pastiprināšanu

Drošības nozares kompāniju asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks pastāstīja, ka sabiedrībā aug agresijas līmenis, jo cilvēki ir morāli noguruši un zaudējuši orientierus. Tagad viņi izgāž dusmas pār apsargiem veikalos, kuru uzdevums cita starpā ir kontrolēt masku režīma ievērošanu.

Ar apsardzes darbiniekiem visbiežāk sākas asas diskusijas par nepieciešamību nēsāt maskas un pie viena – arī par to, vai valdībai vajadzēja pieņemt ierobežojumus, kuru mērķis ir apturēt vīrusa izplatību.

Vērzemnieks konstatēja, ka apsardzes darbiniekiem ir grūti izturēt pastāvīgo spiedienu, tāpēc lūdza cilvēkus būt saprotošiem un ievērot valdības noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Slimnīcās ir nemierīgi

Iepriekš arī pacienti un slimnīcu apmeklētāji tika lūgti izturēties iecietīgi un lojāli – arī veselības aprūpes iestādes cieš no ierobežojumiem. Cita starpā pacientu tuviniekiem ir aizliegts nest viņiem produktus, ierobežots apmeklējumu laiks, par apmeklējumiem jāvienojas ar pacienta ārstējošo ārstu. Mediķis nodos atļauju apsardzei, un tikai pēc tam būs iespējams apciemot slimnieku.

Член комитета по социальной политике СФ РФ, заслуженный врач России Владимир Круглый - Sputnik Latvija
Nēsāt vai nenēsāt? Ārsts pastāstīja, cik lielā mērā maska pasargā no Covid

Pārsvarā tuviniekus ielaiž pie pacientiem smagā vai kritiskā stāvoklī. Vizītes laikā apmeklētājam jāvalkā aizsargmaska. Pacientam ļauts nodot tikai personiskos piederumus, bez kuriem ir grūti iztikt: brilles, telefonus, planšetes, uzlādes iekārtas.

Ārsti mēģina skaidrot, ka tādi pasākumi sperti pacientu un viņu apmeklētāju drošības dēļ, tomēr cilvēki ir aizkaitināti un bieži vien neko negrib ne dzirdēt.

Onkoloģijas centrā Rīgā nonāca tiktāl, ka apmeklētājs izvilcis ieroci. Vīrieti neielaida slimnīcā, viņš centās ielauzties, pēkšņi izvilka pistoli un sāka draudēt personālam. Par laimi, apsargs laikus piesteidzās un neitralizēja pārkāpēju.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece iepriekš aicināja apmeklētājus būt pacietīgiem un saprotošiem: ja koronavīrusa dēļ tiks ieviesta karantīna kaut vienā no lielajām slimnīcām, sekas varētu būt katastrofālas.

Ziņu lente
0