Video

Signālraķetes un sadursmes ar policiju: tā aizritēja Neatkarības diena Polijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar nacionālistu grupas svinēja Polijas Neatkarības dienu. Neskatoties uz karantīnas pasākumiem, Varšavas centrā pulcējās tūkstošiem automašīnu, motociklistu, velosipēdistu un kājāmgājēju. Paskatieties, kā aizritēja maršs un ar ko tas beidzās.

Neatkarības dienai veltītie gājieni Polijā tiek organizēti kopš 2008. gada. Ik gadus pasākumus apmeklē tūkstošiem cilvēku. Šogad Covid-19 izplatības dēļ varasiestādes atļauju neizsniedza. Policija brīdināja: tie, kas nāks kājām, pārkāps likumu, tāpēc akcijas dalībnieki pārsvarā ieradās automašīnās un motociklos, stāsta Sputnik Baltkrievija.

Drīz vien pēc gājiena sākuma Varšavas ielās uzplaiksnīja sarkana gaisma. Akcijas dalībnieki iededza sarkanas signalraķetes un sāka vicināt Polijas karogus. Policija ieteica pasākuma dalībniekiem izklīst. Sākās sadursmes.

Demonstranti lika lietā akmeņus un pudeles, policisti – asaru gāzi, ūdensmetējus un gludstobra neletālos ieročus. Ziņots, ka vairāki policisti nogādāti slimnīcā, aizturēti desmitiem cilvēku.

Polijas Neatkarības dienas akcijas vienmēr uzrauga liels skaits likumsargu, jo nacionālistu un kreisā spārna grupējumu vidū ir sens naids. Šī iemesla dēļ nereti sākas sadursmes.

Ziņu lente
0