Politika

Juris Pūce atkāpjas no ministra amata

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце
Министр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Juris Pūce uzskata, ka pašreizējā situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš lūdzis premjerministru Krišjāni Kariņu atbrīvot viņu no amata.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Juris Pūce nolēmis atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. Šādu lēmumu Pūce pieņēmis pēc bijušā partijas biedra Māra Mičerevska paziņojuma, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, vēsta Skaties.lv.

"Es esmu pieļāvis kļūdu. Man ir kauns, ka es esmu tā rīkojies Latvijas sabiedrības priekšā un manu kolēģu partijā, un partiju apvienībā priekšā. Arī draugu un ģimenes priekšā," paziņojumā par atkāpšanos no amata saka Pūce.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," apliecināja no amata aizejošais ministrs, uzsverot, ka par izdarītām kļūdām ir jāuzņemas atbildība un tieši to viņš arī darīs.

Pūce uzskata, ka radusies situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš lūdzis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu atbrīvot viņu no amata.

Iepriekš vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs publiski izskanējušo informāciju Pūces, iespējams, prettiesisku SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietas caurlaides izmantošanu.

Otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" Rīgas domes deputāts Mičerevskis apgalvoja, ka Pūce pieprasījis Mičerevskim sagādāt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pēc Rīgas domes vēlēšanām Mičerevskis esot saņēmis Pūces īsziņu: "Klausies, Tev būs viens uzdevums Rīgas domē no manis personisks! Tev būs tomēr tā auto "Rīgas satiksmes" caurlaide jāņem."

Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
"Aizej pa labam, citādi padzīs": Gobzems aicina Viņķeli atkāpties no ministres amata

Mičerevskis Pūcem jautājis, vai caurlaide nepieciešama viņam, un ministrs atbildējis apstiprinoši. Mičerevskis kā pierādījumu savam apgalvojumam par caurlaidi sociālajā tīklā Twitter ievietojis ekrānšāviņu no viņa un ministra sarakstes. Pūce nav noliedzis rakstīto, taču "tas ir acīmredzams joks".

Pūce sākotnēji noliedza, ka kopš Rīgas domes deputāta amata atstāšanas būtu mēģinājis iegūt Rīgas domes izsniegtu stāvvietas atļauju. Ministrs norādīja, ka jau divus gadus, kopš neesot Rīgas domes deputāts, viņam nav Rīgas domes izsniegtas stāvvietu atļaujas un viņš arī tādu nelietojot, kā arī nav centies tādu iegūt.

Mičerevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās.

Ziņu lente
0