Pēc Covid-19 uzliesmojuma personāla vidū slēgta slimnīca

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasМедсестра идет по коридору в больнице
Медсестра идет по коридору в больнице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu inficēti piecpadsmit mediķi un seši pacienti. Lemts stacionāru uz laiku slēgt.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Aizkraukles slimnīcā konstatēta medicīnas darbinieku masveida infekcija, tāpēc lemts stacionāru uz laiku slēgt, stāsta Tvnet.lv, atsaucoties uz Aizkraukles novada pašvaldību.

Ziņots, ka slimnīcā uz laiku pārtraukta pacientu pieņemšana, uzņemšanas nodaļa slēgta. Nedarbojas arī pacientu aprūpes nodaļa, diagnostikas kabineti un laboratorija. Darbu turpina tikai ģimenes ārstu kabineti un stomatoloģiskā klīnika.

Заседание 12-го Сейма, 2015 год - Sputnik Latvija
Saeimā plosās Covid-19? Septiņi deputāti nosūtīti karantīnā

Infekcija slimnīcā sākusies no pacientes, kam bija vajadzīgs koronavīrusa izmeklējums tālākai pārvešanai uz pansionātu. Pēc apstiprinoša rezultāta tests tika veikts visiem slimnīcas darbiniekiem un pacientiem. Apstiprinošs izmeklējums bijis vēl pieciem pacientiem un diviem darbiniekiem. Slimnīcas vadība pieņēmusi lēmumus pastiprināt drošības pasākumus. Visi pacienti ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu izrakstīti no stacionāra, slimnieki palikuši slimnīcā.

Nedēļu vēlāk tests atkārtots. Tas parādīja, ka inficējušies vēl 13 medicīnas darbinieki. Tika pieņemts lēmums pilnībā slēgt slimnīcas ambulatoro nodaļu un visus pacientus ar apstiprinātu koronavīrusa infekciju pārvest uz Daugavpils slimnīcu. Uz laiku speciālisti sniegs konsultācijas pacientiem attālināti.

Vakar Latvijā fiksēti 92 Covid-19 gadījumi, veikti 2398 testi. Divi cilvēki miruši. Viens no viņiem piederēja pie 70-75 gadu vecuma grupas, otrs – pie 90-95 gadu vecuma grupas.

Kopējais saslimušo skaits kopš pandēmijas sākuma sasniedzis 8187 cilvēkus, 1466 cilvēki izveseļojušies.

Ziņu lente
0