Azerbaidžāna atzina, ka notriekusi Krievijas helikopteri

© Минобороны Азербайджана / Pāriet pie mediju bankasВоенный конфликт в Нагорном Карабахе
Военный конфликт в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Azerbaidžānas Ārlietu ministrija atzina, ka dežurējošā pretgaisa aizsardzības komanda pieņēmusi lēmumu atklāt uguni, ņemot vērā saspringto situāciju reģionā un īpašo kaujas gatavības režīmu sakarā ar "Armēnijas iespējamām provokācijām".

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Azerbaidžāna atzinusi, ka kļūdaini notriekusi Krievijas helikopteri Mi-24, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz valsts Ārlietu ministriju.

Resors informēja, ka kļūda notikusi vairāku iemeslu dēļ: helikopteris lidojis Armēnijas un Azerbaidžānas robežas tiešā tuvumā laikā, kad Kalnu Karabahā turpinās aktīvas sadursmes. Lidojums noticis diennakts tumšajā laikā, nelielā augstumā, ārpus PGA līdzekļu radaru darbības zonas, apgalvoja Azerbaidžānas Ārlietu ministrija. Turklāt līdz šim Krievijas helikopteri nebija manīti rajonā, kur noticis incidents, teikts resora paziņojumā.

Azerbaidžānas Ārlietu ministrija atzina, ka dežurējošā pretgaisa aizsardzības komanda pieņēmusi lēmumu atklāt uguni, ņemot vērā saspringto situāciju reģionā un īpašo kaujas gatavības režīmu sakarā ar "Armēnijas iespējamām provokācijām".

Военные учения на полигоне Алагяз в Армении - Sputnik Latvija
Armēnijā notriekts Krievijas helikopteris Mi-24

"Azerbaidžāna atvainojas Krievijas pusei sakarā ar minēto traģisko incidentu, - tas bija nejaušs un nebija vērsts pret Krievijas pusi," apliecināja diplomāti.

Baku paudusi gatavību izmaksāt kompensāciju sakarā ar notikušo.

Azerbaidžāna izteikusi līdzjūtību ekipāžas bojāgājušo locekļu ģimenes locekļiem un tuviniekiem.

Iepriekš Krievijas AM ziņoja, ka pirmdien Krievijas helikopteris Mi-24 notriekts gaisa telpā virs Armēnijas Republikas teritorijas ārpus karadarbības zonas. Helikopteris pavadīja Krievijas 102. armijas bāzes kolonnu, kad tika apšaudīts no zemes ar pārnēsājamo zenītraķešu kompleksu. Uzbrukuma rezultātā gājuši bojā divi ekipāžas locekļi, viens evakuēts ar vidēji smagām traumām.

Incidents noticis konflikta saasināšanās fonā Kalnu Karabahā, kur no 27. septembra atsākusies aktīva karadarbība. Baku un Erevāna apsūdzēja viena otru apšaudēs. Puses jau trīs reizes noslēgušas vienošanos par pamieru, tomēr kaujas turpinās vēl joprojām.

Visi konflikta dalībnieki izsludinājuši pilnīgu vai daļēju mobilizāciju. Konfliktā ir bojāgājušie civiliedzīvotāju vidū.

Situāciju padara vēl ļaunāku tas, ka Azerbaidžāna aktīvi atbalsta Turcija – NATO dalībvalsts. Savukārt Armēnija ir Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalsts.

Ziņu lente
0