Slimības lapu Latvijā var aizvērt, pat ja Covid-19 tests ir pozitīvs

© SputnikИзмерение температуры, архивное фото
Измерение температуры, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvērt slimības lapu un atgriezties darbā ar pozitīvu koronavīrusa testu? Tas ir iespējams, ja nav simptomu.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Ja pēc laboratoriskās koronavīrusa apstiprināšanas ir pagājušas 14 dienas, un trīs dienu garumā jums nav Covid-19 simptomu, ir iespējams aizvērt slimības lapu un atgriezties darbā, pat ja jaunākais tests ir pozitīvs, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide paskaidroja, ka atbildīgās valsts iestādes uzskata, ka, ja inficētajam nav simptomu, viņš nerada inficēšanās draudus. Pie šāda secinājuma Latvijā nonākuši, balstoties uz citu valstu pieredzi, kuras cīnās ar koronavīrusu.

Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma Latvijā inficējušies vairāk nekā 8000 cilvēku

Tāpat tiek atzīmēts, ka mediķu, sociālo darbinieku un pedagogu slimības lapas var tikt aizvērtas pēc 21 dienas, savukārt pārējo profesiju pārstāvju slimības lapas – pēc 14 dienām, ar nosacījumu, ka neizpaužas simptomi.

Ja Covid-19 inficētajam jau no paša sākuma norit bez simptomiem, tas ar ārsta atļauju izolāciju drīkst pārtraukt septītajā dienā pēc inficēšanās apstiprināšanas laboratorijā.

Galīgo lēmumu par slimības lapas aizvēršanu arī pieņem ārsts.

Iepriekš valdība paziņoja, ka tiek apspriesta iespēja ārkārtējās situācijas laikā Latvijā ieviest pilnu slimības lapu apmaksu no pirmās dienas.

Ziņu lente
0