Kremlis cer izveidot dialogu ar ASV pēc aizritējušajām vēlēšanām

© Sputnik / Dmitry Parshin / Pāriet pie mediju bankasЛюди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents vairākas reizes ir runājis par to, ka viņš izrādīs cieņu jebkurai Amerikas tautas izvēlei un būs gatavs darbam ar jebkuru ievēlētu ASV prezidentu, paziņoja KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Krievija ir gatava strādāt ar jebkuru ASV prezidentu, kuru būs ievēlējuši amerikāņi, un cer, ka ar nākamo Amerikas līderi izdosies izveidot dialogu un vienoties ar divpusējo attiecību normalizācijas ceļiem, paziņoja KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Igaunijas vadītāja izkritizēja ministru vārdus par vēlēšanu falsificēšanu ASV

"Prezidents Putins vairākkārt ir runājis par to, ka viņš izrādīs cieņu jebkurai Amerikas tautas izvēlei un ka viņš būs gatavs darbam ar jebkuru ievēlētu ASV prezidentu. Mēs jebkurā gadījumā ceram, ka ar nākamo ASV prezidentu izdosies izveidot dialogu un kopā vienoties par mūsu divpusējo attiecību normalizācijas ceļiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka ievērojama daļa šo divpusējo attiecību – ar to tiek domāts stabilitātes un drošības konteksts – skar ne vien abas mūsu tautas, bet arī faktiski visas pasaules tautas," sacīja žurnālistiem Peskovs.

Pagājušajā otrdienā ASV notika valsts prezidenta vēlēšanas. Kandidāts no Demokrātu partijas Džo Baidens sestdien paziņoja, ka viņš ir ievēlēts ASV prezidenta amatā, savukārt pirms tam par viņa uzvaru paziņoja Amerikas lielākie mediji. Pašreizējais prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka vēlēšanas ir vēl tālu no savām beigām un ka viņš grasās aizstāvēt savu uzvaru tiesā.

Ziņu lente
0