Covid-19 gadījumu skaits pasaulē pārsniedzis 50 miljonus

© AP Photo / Alessandra TarantinoСтуденты в защитных масках
Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katru dienu inficēšanās gadījumu skaits pasaulē pieaug, otrais Covid-19 vilnis daudzās valstīs izrādījies daudz spēcīgāks, nekā iepriekšējais.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Covid-19 gadījumu skaits pasaulē pārsniedzis 50 miljonus, raksta Press.lv ar atsauci uz portāla Worldometers datiem.

Svētdienas, 8. novembra, rītā pasaulē tika reģistrēti 50 263 885 Covid-19 inficēšanās gadījumi. No tiem vairāk nekā 13 miljoni gadījumu ir aktīvi, vairāk 35,5 miljonu cilvēku izveseļojās, savukārt 1 256 354 cilvēki nomira.

Вирус-мутант: из-за COVID-19 в Дании запустили массовое истребление норок - Sputnik Latvija
Video
Vīruss-mutants: Covid-19 dēļ Dānijā masveidā likvidē ūdeles

Dati, kurus sniedz Džona Hopkinsa Universitāte, nedaudz atšķiras. Saskaņā ar tiem, inficēšanās gadījumu skaits tikai tuvojas 50 miljonu atzīmei un pašlaik sastāda 49 822 322 koronavīrusa infekcijas gadījumus. Visvairāk inficēto ir ASV, gandrīz 10 miljoni cilvēku, otro vietu ieņem Indija ar 8,5 miljonu rādītāju, trešajā vietā ir Brazīlija, kur visā pandēmijas laikā ir reģistrēti 5,65 miljoni inficēšanās gadījumu.

Atgādināsim, ka Latvijas Ministru kabinets pieņēma lēmumu izsludināt valstī ārkārtējās situācijas režīmu. Tas stāsies spēkā 9. novembrī un ilgs vismaz līdz 6. decembrim.

No 9. novembra uz mēnesi spēkā stāsies vesela virkne jaunu ierobežojumu. Pirmām kārtām, masveida pasākumu (tai skaitā arī privāto pasākumu) aizliegums: kopā atļauts pulcēties tikai 10 cilvēkiem, turklāt ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

Pilnībā tiek apturēta bāru, naktsklubu, diskotēku, akvaparku, spa salonu un spēļu zāļu, kā arī iekštelpu bērnu laukumu un atrakciju darbība. Sabiedriskās ēdināšanas vietās un restorānos ēdienu atļauts tikai paņemt līdzņemšanai. Saglabājas aizliegums sporta nodarbībām iekštelpās, izņemot individuālos treniņus.

Ziņu lente
0