Iedzīvotāji pieprasa bezmaksas maskas

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrības iniciatīvu portālā sākusies parakstu vākšana par bezmaksas sejas aizsargmasku nodrošināšanu visiem Latvijas iedzīvotājiem.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Partijas "Jaunā saskaņa" loceklis Raimonds Lejnieks-Puķe sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv uzsācis parakstu vākšanu par bezmaksas sejas masku izdalīšanu visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pēc Lejnieka-Puķes domām, tā kā valsts ieviesa obligātu sejas masku lietošanu publiskās vietās, kā arī sabiedriskajā transportā, varasiestādēm ir jāizdala visiem valsts iedzīvotājiem bezmaksas maskas.

Соблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине - Sputnik Latvija
Bez maskas veikalā neielaist: ko Latvijas iedzīvotāji domā par režīma pastiprināšanu

Tādējādi, Latvijas iedzīvotājiem tiks samazināti Covid-19 draudi un viņi necietīs nopietnus zaudējumus.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas varasiestādes grasās par brīvu izdalīt maskas maznodrošinātiem iedzīvotājiem. Tā, piemēram, kopš pirmdienas, 2. novembra, Tukuma novadā un Jelgavā atsevišķām iedzīvotāju kategorijām sāka izdalīt sejas aizsargmaskas par brīvu.

Arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis iepriekš paziņoja, ka trūcīgie galvaspilsētas iedzīvotāji tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem individuālās aizsardzības līdzekļiem bez maksas.

Ziņu lente
0