Eiropas Savienība iekļāva Lukašenko sankciju sarakstā

© Photo БелТА / Pāriet pie mediju bankasВступление А. Лукашенко в должность президента Белоруссии
Вступление А. Лукашенко в должность президента Белоруссии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība paplašināja personificēto sankciju sarakstu pret Baltkrieviju, iekļaujot tajā valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Iepriekš informators Eiropas Savienībā ziņoja par jaunu personificēto sankciju ieviešanu pret Baltkrieviju, kas bija ieplānots piektdien.

Informators atzīmēja, ka oficiālās noformēšanas procedūras ir palaistas un pastāv varbūtība, ka jaunajā melnajā sarakstā izrādīsies vēl 15 baltkrievu ierēdņi, tostarp Aleksandrs Lukašenko.

Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Politologs: ES vēlas sagraut Baltkrievijas ekonomiku, lai gāztu Lukašenko

Piektdien, 6. novembrī, aģentūra Bloomberg paziņoja, ka ES īstenojusi savus plānus. Saskaņā ar aģentūras datiem, paplašinātajā melnajā sarakstā ir 14 personas. Sankcijas paredz aktīvu iesaldēšanu un ieceļošanas aizliegumu, vēsta RIA Novosti.

ES sankcijas pret Baltkrieviju ir reakcija uz masveida protesta akcijām, kuras sākās valstī pēc 9. augusta prezidenta vēlēšanām, kurās, saskaņā ar CVK datiem, uzvarēja Aleksandrs Lukašenko.

Nesankcionēto mītiņu izdzenāšanas laikā kārtības sargi pielietoja ūdensmetējus, gaismas un trokšņa granātas, gumijas lodes un asaru gāzi.

Akcijas joprojām turpinās, taču kārtības sargi pēdējā laikā arvien biežāk runā, ka protesti Baltkrievijā sāk radikalizēties. Tāpat pirmo reizi pēc terorakta Minskas metro 2011. gadā Baltkrievijā sāk ierosināt krimināllietas par terorismu. Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka virkne lietu, kuras ir ierosinātas par tīšu huligānismu pēc prezidenta vēlēšanām, tiks pārkvalificētas terorisma ievirzes lietās.

Ziņu lente
0