Atvedīs no Maskavas! Latvijā ārkārtējā situācija, bet Dombrava atkal krīt panikā

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в масках в аэропорту Рига
Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pat ārkārtējās situācijas ieviešana Latvijā izrādījies nepietiekams solis Saeimas deputātam no Nacionālās apvienības Jānim Dombravam. Viņš uzskata, ka Covid-19 vienalga ienāks Latvijā, turklāt ievedīs to ceļotāji no Maskavas.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Šķiet, ka ārkārtējas situācijas ieviešanai Latvijā būtu jānomierina Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava, kurš sūrojās par to, ka valdība ievieš pārāk mīkstus ierobežojumus, ar kuriem ir par maz Covid-19 izplatības ierobežošanai. Taču pat tāds pasākums kā ārkārtējā situācija liekas deputātam nedrošs.

​Dombrava iepriekš piedāvāja slēgt kafejnīcas, bārus un restorānus, bet tagad pažēloja uzņēmējus. Jo, kamēr viņi cieš zaudējumus, koronavīrusu valstī turpina ievest ieceļotāji no citām valstīm. Sevišķi apbēdina Dombravu, ka kaut kādu daļu šādu ceļotāju sastādīs ieceļotāji no Maskavas.

Savu vārdu apliecinājumam deputāts pievienoja savai Twitter publikācijai reisu sarakstu, kuri ieradās sestdiena, 6. novembrī, lidostā "Rīga".

Ko lai saka, patiešām, šausmīgi – starp daudziem reisiem no Tallinas, Minhenes, Londonas patiešām pazibēja viens no Maskavas.

"Valstī lemj par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, bet vismaz līdz otrdienai pasaules klaidoņi var brīvi ievazāt slimību Latvijā, tostarp no Maskavas. Attēlā rītdienas ielidojošie reisi Rīgas lidostā," konstatēja deputāts.

​Nacionālā apvienība grasījās piektdienas sēdē piedāvāt valdībai pieņemt lēmumu slēgt Latvijas robežas, taču, saskaņā ar esošo informāciju, pagaidām pastāv valstu saraksta, pēc kuru apmeklēšanas ir jāievēro pašizolācija. Un šajā sarakstā ir praktiski visas Eiropas valstis.

Desmit dienu pašizolācija ir jāievēro pēc ierašanās no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvai Covid-19 saslimstības rādītājs pārsniedz 50 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

​Turklāt, iebraucot Latvijā no jebkuras valsts, ir jāaizpilda elektroniska anketa portālā http://covidpass.lv.

Ja jūs atbraucāt no valsts, kura atrodas SPKC sarkanajā sarakstā, jums ir ne vien jāaizpilda anketa, bet arī nekavējoties jādodas pašizolācijā.

Vērts atzīmēt arī to, ka par ārkārtējās situācijas režīma ierobežojumu pārkāpumiem privātpersonas var tikt sodītas naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro, savukārt juridiskās personas var saņemt naudas sodu no 140 līdz 5000 eiro.

Ziņu lente
0