Staro mājās: festivāls "Staro Rīga" ir pārcelts

© Sputnik / Sergey MelkonovФестиваль Staro Riga 2018
Фестиваль Staro Riga 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaismas festivāls kļuvis par kārtējo Covid-19 pandēmijas upuri Latvijā – rīkotāji ir spiesti to pārcelt.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Starptautiskais gaismas festivāls "Staro Rīga" ir pārcelts no novembra uz nākamā gada sākumu, vēsta Jauns.lv.

"Lēmums par festivāla pārcelšanu nebija viegls, tāpat kā valsts svētku svinību tradicionālu pasākumu atcelšana," pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Iepriekš kļuva zināms, ka šogad daudzās pilsētās nenotiks ikgadējais svētku salūts par godu Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas dienai. No tā atteicās Rīga, Jelgava, Daugavpils, Liepāja un citas pilsētas.

Šogad nebūs arī tradicionālo pasākumu pie Brīvības pieminekļa. Tomēr Rīgas dome iepriekš apgalvoja, ka neatcelšot "Staro Rīga".

Festivāla rīkotāji aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties akcijā "#Staro mājās" un veidot savu oriģinālu gaismas noformējumu savās mājās.

Море света, музыки и еды! Смотрите, как засияла Рига этой осенью - Sputnik Latvija
Video
Gaismas, mūzikas un gardumu jūra! Paskatieties, kā šoruden staro Rīga

"Šis viennozīmīgi bijis grūts un sarežģīts gads, iedzīvotāji ilgojas pēc svētkiem. Diemžēl plašas svinības nav iespējamas, tomēr mums ir iespēja ikvienam radīt svētkus savās mājās. Aicinu būt radošiem un ikvienu piedalīties akcijā, tādējādi vairojot kopā būšanas sajūtu un vienlaikus rūpējoties par savu un līdzcilvēku drošību," uzsvēra Krastiņš.

Akcija "#Staro mājās" norisināsies no 16. līdz 22. novembrim. Iedzīvotājus aicina nofotografēt savas gaismas instalācijas un publicēt tās sociālajos tīklos ar tēmturi #staromajas.

"Gaismas festivāls "Staro Rīga" jau ir izstrādes procesā, un šobrīd plānojam, kā festivālu īstenot nākamā gada sākumā," paudusi festivāla "Staro Rīga" mākslinieciskā direktore Diāna Čivle.

Ziņu lente
0