Ir laiks slēgt Latvijas robežas: Nacionālā apvienība piedāvās valdībai apņēmīgus soļus

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība sen piedāvā pilnībā slēgt Latviju, taču valdība nespēra šādu soli, un cilvēki turpina iebraukt, turpinot izplatīt koronavīrusu, konstatēja Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Piektdien, 6. novembrī, Nacionālā apvienība piedāvāja valdībai spert apņēmīgu soli, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, – slēgt valsts robežas, vēsta Mixnews.lv.

Pēc Saeimas deputāta Jāņa Dombravas sacītā, Nacionālā apvienība sen piedāvā izolēt Latviju no valstīm, kurās plosās koronavīruss. Un Latvija ieviesa zināmus ierobežojumus, taču ar to nepietiek. No pandēmijas ieskautajām valstīm turpina braukt cilvēki.

Вид на летное поле международного аэропорта Рига из зала ожидания - Sputnik Latvija
Latvijas galvenais infektologs atradis Covid-19 saslimstības pieauguma iemeslu

Dombrava vērš uzmanību uz infektologa Uga Dumpja vārdiem, kurš paziņoja, ka ceļojumi ir viens no galvenajiem Covid-19 izplatības iemesliem.

Pagaidām Latvija laiž cilvēkus no valstīm, kur kumulatīvais divu nedēļu Covid-19 saslimstības rādītājs pārsniedz Latvijas rādītāju, taču šiem cilvēkiem pēc ierašanās Latvijā ir jāievēro 10 dienu pašizolācija.

Dombrava patiešām iepriekš dēvēja Latvijas valdības ieviestos ierobežojumus par nepietiekamiem un piedāvāja slēgt ne tikai robežas, bet arī skolas, publiskas vietas un vispār visu, ko vien var.

Tāpat deputāts norādīja, ka atbildīgā ministrija nav iemācījusies novērst Covid-19 izplatības riskus klātienes izglītības, pakalpojumu nozares un tūrisma apstākļos.

Savā Twitter mikroblogā Dombrava uzrakstīja, ka situācija ar koronavīrusu Latvijā ir ļoti slikta. Un, pēc viņa sacītā, joprojām nav informācijas, ko atbildīgā ministrija ir darījusi vasaras sezonā, lai novērstu vīrusa izplatību rudens-ziemas sezonā.

Ziņu lente
0