"Šī vara ir sajukusi prātā!": juristi šokējusi saruna ar VID ierēdni

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Juristes pacietība bija galā pēc sarunas ar Valsts ieņēmumu dienesta augstprātīgajiem darbiniekiem – ierēdne likusi samaksāt nodokļu parādu sešu dienu laikā.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Nesen juriste Marita Klikiča savā lapā Facebook publicējusi emocionālu stāstu – sievieti pildīja sašutumus par sarunu ar Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem.

Autore konstatēja, ka VID darbiniece augstprātīgi atvēlējusi viņai vien sešas dienas nodokļu parāda dzēšanai, tāpēc uzņēmumam, iespējams, draud slēgšana.

Viņa stāstīja, ka nācies parunāt ar kādu VID ierēdni, kura nestādījās priekšā. Tomēr pēc sarunas juristei radies iespaids, ka ar viņu runājuši kā ar pirmklasnieci.

"Šī augstprātīgā persona skaidroja ka nodokli ir jāmaksā un visžēlīgi iedeva laiku sešas dienas!" viņa bija sašutusi.

Runa ir par summu 1300 eiro apmērā. "Ja nedēļas laikā parāds netiks nomaksāts, tad tiks pārtraukts Covid ietvaros piešķirtais atliktais nodokļu nomaksas grafiks. Ko tas nozīmē? To, ka uzņēmums pie šāda scenārija vienkārši pārstās darboties!" paskaidroja juriste.

"Lieki piebilst, ka šī savā ierēdniecības burbulī dzīvojošā amatpersona redz, ka uzņēmums katru dienu pārskaita valsts budžetam to kas ienāk viņa kontā! Bet nav ārkārtas situācija, nav valsts atbalsta!

Ir plāns pildīt budžetu! Ko darīt mazajam un vidējam uzņēmējam, kuram nav uzkrātas rezerves šādiem apstākļiem? Slēgt biznesu un doties uz sociālo dienestu? Ierēdniecības burbuļa dāmām to nesaprast!  Viņām aldziņa konstanti ieripo kontiņā! Esmu ilgi nostrādājusi sistēmā, bet nekad neesmu atļāvusies pret cilvēkiem izturējusies kā pret zemākiem radījumiem! Bet nu jā, inteliģence vai nu ir vai nav!

Jo mazāks cilvēciņš, jo lielākas ambīcijas! Mani, protams, interesē skaitļi! Ceru, ka kāds Valsts ieņēmumu dienestā un Finanšu ministrijā ir prognozējis sekas šādam VID teroram! Ceru, kāds tur vēl uz to ir spējīgs!

Ceru, kāds tur vēl saprot, ka šobrīd viss tikai sākas. Brīvais kritiens!!! Ceru, kāds tur arī iziet ārā un paskatās, kā iet mazajiem un vidējiem uzņēmumiem!

Гендиректор СГД Иева Яунземе - Sputnik Latvija
Zema alga – pamats aizdomām: kā VID atklāj nodokļu nemaksātājus

Aicinu attapties, pārstāt presēt tos, kuri cenšas izdzīvot, strādāt! Covid laikā!!! Bet nu saprotu, ka tas viss velti! Šī vara ir sajukusi prātā! Un, protams, nodokļi ir jāmaksā!

Bet aicinu visus bēgt no šī nodokļu režīma, kamēr neesat pataisīti par ubagiem!!!" piezīmēja publikācijas autore. Tiesa, viņa gan nepaskaidroja, kā un uz kurieni bēgt.

Komentētāji gandrīz vienbalsīgi piekrita, ka nodokļu sistēma valstī izmanto represīvas metodes, mazais un vidējais bizness plānveidīgi tiek iznīcināts.

"Neviens neiziet ārā, uzstādījums ir tāds - vispirms nodokļi, un tad algas darbiniekiem, citādi konti arestēti," uzrakstīja Inese Posse.

"Mazie uzņēmumi nav vajadzīgi šai valdībai! Arī es esmu saskārusies ar birokrātisku attieksmi. Un tas ir tā, ka rokas nolaižas... sitamies kā pret sienu!" piekrita Ingrīda Daugaviete.

"Nav pamata bļaustīties cik ļauns ir VID. 10+ gadus kā pārtraucu oficiālu uzņēmējdarbību Latvijā un dzīvoju "pensijā". Nodokļu rēķinus veikalā un no pašvaldības nomaksāju. Citus nemaksāšu. Viss legāli. Iepūtiet man," piedzīvoto atcerējās Arturs Pētersons.

Daži gan apšaubīja juristes stāstu.

Акция протеста медиков у здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Politika
"Valdība nerēķinās ar cilvēku interesēm": ZZS aicina uz protesta akciju "Atdod karoti"

"Mans pašreizējais uzskats par VID ir nepopulārs, visticamāk. Man sanāca IIN un sociālo nodokli kā pašnodarbinātajam laikā nenomaksāt, līdz ar to tas pārvērtās par parādu. Īstenībā VID bija ļoti pretimnākošs un atļāva šo parādu samaksāt pa daļām, pie tam noņemot soda procentu, cik es sapratu. Tā ka jā, var vienoties par visu, bet , jā represijas, ja tā var teikt, sākas, vienošanos nepildot.

P.S. Un jā, galīgi nebija nevienas augstprātīgas dāma, bija divas pat ļoti pretimnākošas darbinieces.

Man domāt, problēmas ir tiem, kas jau ar tādu kā negatīvi kareivīgu attieksmi uzsāk komunikāciju. Un jā, pirms tam bija arī nepatīkama pieredze, bet jā, tikai manas vainas dēļ," pastāstīja komentētājs ar lietotājvārdu Kikī No Pasakas.

Ziņu lente
0