Pieaug apkures tarifs Rīgā: no decembra nāksies maksāt par 11% vairāk

© Pixabay / geraltРегулятор подачи тепла для батареи
Регулятор подачи тепла для батареи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai arī "Rīgas siltums" samazināja maksu par megavatstundu no 51,90 eiro līdz 39,77 eiro, šī cena galvaspilsētā noturējās vien īsu laiku. No decembra rīdziniekiem nāksies maksāt vairāk.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. No 2020. gada 3. decembra "Rīgas siltuma" apkures tarifs sastādīs 44,1 eiro par megavatstundu – par 11% vairāk nekā pašreizējā apkures cena (39,77 eiro), stāsta Jauns.lv, atsaucoties uz oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis".

Jaunais tarifs būs spēkā līdz 2021. gada 31. jūlijam, pēc tam atkal maksa tiks palielināta līdz 45,27 eiro par megavatstundu. Uzņēmuma "Rīgas siltums" pārstāvji pastāstīja, ka tas ir piespiedu pasākums un saistīts ar iepērkamās siltumenerģijas cenu pieaugumu.

Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Apkures cenas atšķiras divas reizes: kur Latvijā maksās visvairāk un vismazāk

Iepriekš vēstīts, ka pašreizējā apkures sezonā lētākā apkure būs Aizkrauklē, kur tarifs sastāda 35,45 eiro par megavatstundu, – divreiz mazāk nekā Saulkrastos un Zvejniekciemā, kur tarifs sasniedzis 69,98 eiro par megavatstundu.

Apkures tarifs par megavatstundu pārsniedz 60 eiro vairākās pilsētās – Vangažos, Ropažos, Pastendē, Laucienē un Siguldā. Lētākā apkure šajā sezonā būs Piņķos, Ogrē, Rīgā un Ķekavā, kur tarifs nepārsniedz 40 eiro par megavatstundu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas rīcībā esošie dati liecina, ka šajā apkures sezonā iedzīvotāji par apkuri vidēji maksās mazāk: tarifus samazinājuši 30% siltumenerģētikas kompāniju, kas ražo vairāk nekā 75% siltumenerģijas Latvijā.

Tarifi samazināsies Rīgā – par 23,4%, Daugavpilī - par 14,1%, Valmierā – par 16,3%, Cēsīs – par 9,9%, Aizkrauklē – par 21% un citās apdzīvotās vietās. Vidēji apkures tarifs Latvijā sarucis no 54,51 eiro par megavatstundu līdz 52,38 eiro par megavatstundu. Dažviet cena samazinājusies vairāk nekā par 10 eiro par megavatstundu. Piemēram, "Rīgas siltums" samazināja maksu no 51,90 līdz 39,77 eiro par megavatstundu, un tas ir viens no zemākajiem tarifiem valstī. Taču tagad noskaidrojies, ka tāda cena Rīgā saglabājusies spēkā vien neilgu laiku.

Ziņu lente
0