Var lamāt, apsaukāt, bet ne draudēt: veselības ministre vērsās pie "Facebook varoņiem"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele, kura saņēma draudus noslepkavot viņu, paziņoja, ka nepacietīs šādus izlēcienus.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele izdarīja paziņojumu visiem "Facebook varoņiem", vēsta  Bb.lv. Ministre paziņoja, ka var paciest lamāšanu un pat apmelošanu, taču pret draudiem viņa nebūs iecietīga.

"Par amatpersonu var domāt, ko vien vēlas. Ja vērtību sistēma pieļauj, var pat lamāt un apsaukāt. Bet ne pie kādiem apstākļiem netolerēšu fiziskus draudus savai ģimenei un sev. Tā ir ziņa visiem "Facebook" varoņiem"," brīdināja Viņķele.

Iepriekš Viņķele paziņoja, ka Facebook Messenger lietotnē saņēmusi paziņojumu ar draudiem, ka viņa tiks nošauta.

Policija ātri noskaidroja, kas ir draudu autors. Tas izrādījies 1999. gadā dzimis jaunietis.

Pats jaunietis, pēc policijas teiktā, sacīja, ka negrasījās īstenos savus draudus reālajā dzīvē. Draudētājs paziņoja, ka nožēlo izdarīto.

Социальные сети - Sputnik Latvija
Domājiet, ko rakstāt sociālajos tīklos: policisti atrada ministrei draudējušo "ļaunprāti"

Neraugoties uz to, pret viņu šobrīd ir ierosināta krimināllieta pēc Latvijas Krimināllikuma 132. panta – par slepkavības vai smagu miesas bojājumu radīšanas draudiem, ja ir bijis pamats bažām, ka šie draudi var tikt īstenoti. Tagad jaunietim draud cietumsods, naudas sods vai piespiedu darbs.

Sakarā ar incidentu Valsts policijā atgādināja pilsoņiem par to, ka ir kārtīgi jāapdomā tas, kādu saturu jūs ievietojat sociālajos tīklos un ko jūs rakstāt.

Pat ja reālu nodomu nav, draudi nodarīt kaitējumu cita cilvēka veselībai vai dzīvībai ir kriminālnoziegums. Šādas darbības ir nepieļaujamas un nepaliek bez uzmanības. Valsts policija reaģē uz situācijām, kurs notiek ne vien reālajā dzīvē, bet arī sociālajos tīklos.

Ziņu lente
0