PVO uzskata ceļojumus otrā Covid-19 viļņa laikā par "salīdzinoši drošiem"

© AP Photo / Efrem LukatskyПассажир в защитной маске проходит температурный контроль в международном аэропорту Борисполь в Киеве
Пассажир в защитной маске проходит температурный контроль в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Veselības organizācijas direktors ārkārtējo situāciju jautājumos Maiks Raians izvērtēja ceļojumu drošību koronavīrusa pandēmijas periodā.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas pārstāvis Maiks Raians paziņoja, ka Covid-19 testēšanas apmēru palielināšana pašlaik no epidemioloģiskā viedokļa padara ceļošanu drošāku, raksta Bb.lv.

Viņš atzīmēja, ka tagad starptautiskie braucieni kļuvuši "salīdzinoši droši" un rada "samērā zemu risku" veselībai. Tomēr Raians uzsvēra, ka pilnībā padarīt ceļojumus drošus šobrīd nav iespējams.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Atstūmām, bet neuzveicām: PVO uzstājas par ierobežojumu ieviešanu Covid-19 dēļ

Turklāt PVO pārstāvis norādīja, ka šobrīd valstis ir spiestas iet uz kompromisu starp transmisijas risku no ceļotājiem un sociālekonomisko izdevību no ceļojumu atļaušanas.

Iepriekš Krievijas aviokompānijas Aeroflot ģenerāldirektors Vitālijs Saveļjevs nosauca iespējamo lidojumu atjaunošanas datumu uz Eiropu un starptautisko reisu skaita palielinājumu. Viņš izteica pieņēmumu, ka aviosatiksme tiks atjaunota ziemas beigās.

2020. gada pavasarī daudzas valstis slēdza robežas un apturēja aviosatiksmi koronavīrusa pandēmijas dēļ. Tūrisma nozares atkopšanās sākās tikai vasarā, taču sakarā ar otro Covid-19 vilni Eiropā ceļošanas ierobežojumus sāk atjaunot.

Ziņu lente
0