Sohina: IZM neatzīst krievu skolēnu tiesību pārkāpumu tālmācībās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija nesaskatīja nekādus pārkāpumus vai diskriminācijas tajā, ka elektronisko stundu platforma "Tava klase" ir domāta tikai latviešu skolēniem.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Latvijas mazākumtautību skolu pārejā pie tālmācībām tiek pārkāpts likums, kurš paredz bērnu apmācību dzimtajā valodā vismaz līdz 7. klasei. "Tava klase" video stundas tiek filmētas tikai latviešu valodā, atzīmē tiesību aizstāve Elizabete Krivcova.

Šobrīd Latvijā tālmācībās atrodas lielākoties 7.-12. klašu skolēni, atzīmēja Latvijas Vecāku kopienas priekšsēdētāja Jūlija Sohina.

"Skolas cenšas pasniegt stundas tiešsaistē, tās vada tie paši skolotāji un tādā pašā veidā, kā skolā. Atsevišķās skolās skolotāji vienkārši dod uzdevumus. Tātad platforma "Tava klase", cik man ir zināms, šobrīd netiek izmantota," paziņoja Sohina Sputnik Latvija.

Viņa pastāstīja par plašu sarakstīšanos sakarā ar tālmācību tematu ar Izglītības un zinātnes ministriju.

"Mēs rakstījām pieteikumus sakarā ar to, ka platforma ir paredzēta tikai latviešu skolēniem, savukārt krievu bērniem stundas nav paredzētas. Izglītības un zinātnes ministrija nesaskatīja šeit nekādu pārkāpumu vai diskrimināciju," uzsvēra Sohina.

Pēc viņas sacītā, vecāku kopiena ir runājusi arī ar Latvijas tiesībsargu.

"Viņš paziņoja, ka divas reizes vērsies Izglītības un zinātnes ministrijā un nav spējis saņemt konkrētas atbildes uz saviem jautājumiem, tādēļ viņš nav pārliecināts, ka stundu saturs krievu bērniem atbilst izglītības likumam. Viņš solīja aicināt iestādi nodrošināt vienādu attieksmi pret visiem skolēniem un izglītības programmas atbilstību likumam," sacīja Sohina.

Rudenī daļa Latvijas skolēnu pārgāja pie tālmācībām, lai novērstu epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos. Pēc rudens brīvlaika skolās atgriezās tikai 1.-6. klašu skolēni, pārējie mācās attālināti.

Сохина: Минобразования не признает нарушение прав русских школьников на "удаленке"
Ziņu lente
0