Biezi aizkari neļauj kontrolēt: JKP piedāvā slēgt spēļu zāles

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВ зале игровых автоматов
В зале игровых автоматов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Negaidītu izskaidrojumu JKP ierosinājumam slēgt spēļu zāles uz otrā pandēmijas viļņa laiku sniedza Jānis Bordāns: tur ir biezi aizkari, un kontrolēt notiekošo ir sarežģīti.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Deputātu grupa no Jaunās konservatīvās partijas iesniedza Saeimā piedāvājumu par pilnu spēļu zāļu slēgšanu līdz brīdim, kamēr Covid-19 saslimstības rādītāji nesamazināsies līdz 16 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Paskaidrojumā parlamentārieši norāda, ka zālēs ir biezi aizkari, tajās notiekošo ir grūti kontrolēt, vēsta Latvijas Radio.

Covid-19 pandēmijas periodā par vienu no perēkļiem var kļūt spēļu zāles, tādēļ tās ir vērts slēgt, kamēr infekcijas izplatība nesamazināsies, uzskata jaunie konservatori. Tieslietu ministrs no JKP Jānis Bordāns paskaidroja, ka šajās iestādēs notiekošo ir grūti kontrolēt.

Янис Домбрава - Sputnik Latvija
Slēgt robežas, kafejnīcas, bārus un vispār visu: Dombravu neapmierina jaunie ierobežojumi

"Piemēram, iestādes, kuras piedāvā dažādas azartspēles, pašreizējā krīzes laikā ir absolūti nevajadzīgas. Es domāju, ka tuvākajā laikā derētu apspriest iespēju slēgt tās pilnībā. Sevišķi ar mērķi pasargāt cilvēku veselību.

Domāju, būtu jāslēdz arī citas līdzīgas iestādes, kuras var kļūt par masveida ļaužu pulcēšanās vietu, kuri pēcāk var kļūt par šī vīrusa pārnēsātājiem. Tā kā šādu iestāžu statuss, dotajā gadījumā – spēļu zāļu, paredz biezus aizkarus, lai neviens nevar novērot no ārpuses, kas notiek iekšā. Un tie, kas atrodas iekšā, arī pazūd telpā un laikā – šādās telpās logi parasti ir biezi aizkarināti, un ir absolūti neskaidri, kas ir ārpusē – diena vai nakts," sacīja Bordāns.

Spēļu zāles jau tika slēgtas ārkārtējās situācijas režīma laikā, kurš tika ieviests valstī pavasarī, taču pēc tā beigām tās atsāka darbu.

Ziņu lente
0