Latvijā pacientiem ar Covid-19 parādīsies atsevišķas slimnīcas

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина Службы неотложной медицинской помощи в Риге
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrija pēta infrastruktūras un cilvēkresursus, ko varētu iesaistīt atsevišķu slimnīcu izveidošanai pacientu ar Covid-19 ārstēšanas nolūkos.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Latvijā tuvāko nedēļu laikā tiks izveidotas speciālas slimnīcas koronavīrusa slimniekiem, paziņoja Veselības ministrijas valsts sekretāre, Valsts operatīvās medicīniskās komisijas priekšsēdētāja Daina Mūrmane-Umbraško, vēsta Press.lv.

Pēc viņas sacītā, sākumā tiks izpētīts, vai šai iecerei ir piemērota infrastruktūra, diagnostikas iespējas un cilvēkresursi.

"Tad, kad mēs būsim raduši apstiprinājumu, ka tur viss šis ir pieejams, tad būs konkrētas slimnīcas – tā saucamās Covid-19 slimnīcas," sacīja viņa. Pašlaik visas slimnīcas, kuras sniedz neatliekamo palīdzību, veido nodaļas pacientiem ar koronavīrusa infekciju, savukārt nākošais solis būs atsevišķas slimnīcas.

Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Latvijā miris viens cilvēks ar Covid-19, atklāts 251 inficēšanās gadījums

Tāpat pacienti ar Covid-19, kuriem būs nepieciešama medicīniskā palīdzība, varēs apmeklēt speciālas ambulatorās ārstēšanas iestādes. To saraksts tiks publicēts Nacionālā veselības dienesta mājaslapā 2. novembrī. "Ir skaidrs, ka pacientam, lai gan viņš ir Covid-19 pozitīvs un viņš atrodas mājās, viņam var būt nepieciešamība pēc kāda veselības aprūpes pakalpojuma," sacīja Mūrmane-Umbraško.

Pēc viņas teiktā, vesela virkne poliklīniku noteiks atsevišķu laiku, kad pacienti ar pozitīvu Covid-19 diagnozi varēs saņemt virkni ambulatoro pakalpojumu.

Tāpat no 30. oktobra reģionālās un universitāšu slimnīcām 15% gultasvietu būs jātur brīvas, lai nodrošinātu akūtu pacientu uzņemšanu ar jebkādām slimībām, paziņoja Mūrmane-Umbraško.

"Mēs nedrīkstam pieļaut tādu situāciju, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ved pacientus, un tie ir ne tikai Covid-19 pacienti, bet slimnīcā nav brīvas nevienas gultas vietas," teic viņa.

Tāpat slimnīcām ir jāizveido tranzīta nodaļas, kur pacienti atradīsies līdz brīdim, kamēr netiks noskaidrots, vai viņi ir vai nav inficēti ar Covid-19.

Ziņu lente
0