Rīgā augs Covid-19 testēšanas punktu skaits

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasЭкспресс-тестирование на COVID-19
Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz nedēļas beigām galvaspilsētā parādīsies papildu testēšanas punkti, kas ļaus vienmērīgāk sadalīt slodzi un samazināt rindas.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Šonedēļ Rīgā darbu sāks vairāki punkti koronavīrusa analīžu nodošanai, paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele, raksta Mixnews.lv. Viņa uzsvēra, ka tas būtiski samazinās rindas, minimizēs pacientu kontaktus savā starpā.

Iepriekš Viņķele savā lapā Twitter paziņoja, ka maksas testi notiks pēc ārsta nosūtījuma, tāpat kā pavasarī – tā testēšana būs mērķtiecīgāka un ļaus nodot analīzes tiem, kam tas visvairāk vajadzīgs, cilvēkiem ar simptomiem vai no riska grupas.

Министерство иностранных дел Латвии - Sputnik Latvija
Līdz ar Edgaru Rinkēviču izolēti vēl četri Ārlietu ministrijas darbinieki

Iepriekš jau vēstīts, ka papildu testēšanas punkts sācis darbu Valkā. Testa veikšanai vispirms jāpierakstās pa tālruni 8303. Darba dienās punkts strādā no pl. 8:00 līdz 20:00, sestdienās un svētku dienās – no pl. 9:00 līdz 15:00, svētdienās iedzīvotājus pieņems no pl. 9:00 līdz 12:00.

Iepriekš valsts prezidents Egils Levits uzsvēra, ka ik dienas parādās jauni satraucoši dati par pandēmijas izplatību, tāpēc ir svarīgi saliedēties un ievērot visus ieviestos ierobežojumus.

Viņš atgādināja, ka vairākas Eiropas valstis jau atzinušas: pandēmijas izplatība vairs nav kontrolējam, tāpēc Latvijā nav vietas haotiskām darbībām vai pārliekai pašpārliecībai.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs vēsta, ka pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā fiksēti 94,7 Covid-19 gadījumi un 0,7 nāves gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Salīdzinājumam: Čehijā šie dati sastāda 1284,4 un 10,2 atbilstoši.

Ziņu lente
0