Latvijas prokuratūra lūdz Eiropas Parlamentu atcelt Ušakova deputāta imunitāti

© SputnikКонгресс партии "Согласие". Нил Ушаков
Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KNAB jautājumā par videonovērošanas iekārtas nelegālu glabāšanu lūdza Ģenerālprokuratūru izvirzīt apsūdzības pret bijušo Rīgas mēru, tagadējo Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Prokuratūra nosūtījusi lūgumu Eiropas Parlamenta lūgumu izskatīt jautājumu par deputāta, bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova imunitātes atcelšanu. Tas nepieciešams, lai uzsāktu kriminālvajāšanu, vēsta Latvijas televīzija.

Мэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Ušakova aizliegtā ierīce: KNAB lūdz Latvijas Ģenerālprokuratūru izvirzīt apsūdzību

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdza Ģenerālprokuratūrai izvirzīt apsūdzību pret bijušo Rīgas mēru, tagad Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu sakarā ar videonovērošanas iekārtas nelikumīgu glabāšanu.

Iekārta tika atrasta kratīšanas laikā Ušakova kabinetā 2019. gadā lietas izmeklēšanas ietvaros par kukuļošanu uzņēmuma "Rīgas satiksme" transporta iepirkuma procesā.

Pats Ušakovs pēc kratīšanas pastāstīja savā lapā Facebook, ka atrasta paštaisīta ieraksta iekārta, kas vāļājusies uz plauktiem starp suvenīriem un dažādām dāvanām. Politiķis paskaidroja, ka runa bijusi par līmētu kartona albumu, kurā bija ielīmēta kamera un mikrofons.

Lieta par aizliegto videoiekārtu Ušakova kabinetā bija uzsākta 2019. gada 7. oktobrī un izdalīta no kriminālprocesa par korupciju uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Tikai gadu vēlāk KNAB publicēja pieprasījumu Ģenerālprokuratūrai par apsūdzību izvirzīšanu kādai personai par aizliegtas videonovērošanas iekārtas glabāšanu, kas bijusi maskēta par grāmatu. Mediji uzskata, ka runa ir par Ušakovu.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Politika
Latvijā iesākta krimināllieta pret Ušakovu

KNAB "grāmatu" uzskatīja par stratēģiskas nozīmes iekārtu, kas paredzēta operatīvajai darbībai, - par to liecina biroja izplatītā informācija.

Atgādināsim, ka Latvijā tamlīdzīgu iekārtu iegādāšanās, glabāšana un ekspluatācija fiziskām personām ir aizliegta.

Latvijas likumi ir visnotaļ skarbi jautājumā par jebkādu "spiegošanas tehniku": cilvēku, kam pieder suvenīra pulkstenis vai šķiltavas ar iebūvētu diktofonu un kameru, var saukt pie kriminālatbildības (brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem un soda nauda).


Ziņu lente
0