Nākotnes vīzija: Latvijā notikusi pirmā tiesas sēde elektroniskā formātā

© Sputnik / Sergey MelkonovЗал судебных заседаний
Зал судебных заседаний - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārdaugavas tiesa Rīgā pirmo reizi izskatījusi lietu par administratīvo pārkāpumu, kas nonākusi tiesā digitālajā formātā.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Aizvadītajā nedēļā, 20. oktobrī Latvijā pirmo reizi notikusi tiesas sēde elektroniskā formātā, raksta Bb.lv, atsaucoties uz Tieslietu ministriju.

Līdz ar Administratīvās atbildības likuma stāšanos spēkā 2020. gada 1. jūlijā tiesvedības administratīvo pārkāpumu lietās strādā Tiesu informācijas sistēmas jaunajā tehnoloģiskajā platformā, kas izstrādāta projekta "Tiesu informatīvā attīstība" ietvaros.

Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
Jaunie noteikumi: VID komunicēs ar nodokļu maksātājiem ar e-pasta starpniecību

20. oktobrī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pirmo reizi izskatījusi lietu par administratīvo pārkāpumu, kas nonākusi tiesā digitālajā formātā no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Administratīvo pārkāpumu informatīvās sistēmas.

Lietu izskatījis tiesnesis Viktors Makucevičs. Tiesas elektroniskajā sēdē piedalījās arī pie administratīvās atbildības sauktais cilvēks un viņa aizstāvis. Viena no tiesas sēžu zālēm Pārdaugavas tiesas ēkā Daugavgrīvas ielā bija adaptēta lietu izskatīšanai jaunajā formātā.

Plānots turpināt pakāpeniski aprīkot visas tiesas sēžu zāles ar iekārtām, kas vajadzīgas lietu izskatīšanai elektroniskajā formātā.

Pēc tiesas sēdes Makucevičs paziņoja, ka pavērta jauna lappuse tiesas procesa digitalizācijā. Viņš uzsvēra, ka šāda kārtība ļauj vadīt sēdes ātrāk un izmantot mazāku resursu apjomu.

"No jaunā nav jābaidās, bet jāizmanto pieejamās iespējas," teica Makucevičs.

Tieslietu minisitrija norāda, ka E-lietas programmas pirmo posmu plānots īstenot līdz 2021.gada 1.aprīlim.

Ziņu lente
0