Nebijis gadījums priekš Latvijas: Madonas novadā lācis uzbruka kumeļam

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasБурый медведь в зоопарке Калининграда.
Бурый медведь в зоопарке Калининграда. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Madonas novadā lācis saplosīja zirga kumeļu, kas kļuva par netiešu dzīvnieka īpašnieka nāves cēloni.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Incidents, kuru apstiprināja veterinārārsts Gatis Krūmiņš un nosauca par Latvijā nebijušu, notika Madonas novadā, vēsta Mixnews.lv.

Lācis saplosīja kumeļu. Zirga saimnieks, kuram bija problēmas ar sirdi, pārdzīvojumu sakarā ar šo incidentu dēļ nomira.

Veterinārārsts Gatis Krūmiņš, kurš apstiprināja, ka šāda situācija patiešām notikusi, paziņoja, ka šis gadījums ir visnotaļ dīvains. Jo, pēc viņa teiktā, dabā vieni dzīvnieki nenogalina citus vienkārši tāpat. Tas notiek tikai tad, kad dzīvnieks ir badā. Prieka pēc dzīvnieki nenogalina.

Бурые медвежата - Sputnik Latvija
Lācēni Valkas apkaimē atkal kļuvuši par sociālo tīklu zvaigznēm

Latvijā arvien biežāk sāk parādīties ziņas par nejauši sastaptiem lāčiem. Aculiecinieki pat pagūst nofotografēt pekaiņus vai nofilmēt video.

Tiesa, ir arī nepatīkami atgadījumi. Augustā tika ziņots, ka lācis Alūksnes novadā ne vien izdemolēja dravas, bet arī uzbruka govij kādā no saimniecībām.

Saimnieki stāstīja, ka no rīta aplokā, kur tiek turēti lopi, atklāja paralizētu govi, kurai uz ādas bija nagu pēdas, kas uzskatāmi liecināja par lāča uzbrukumu.

Tā bija pati lielākā govs, un viņa vēl bija dzīva. Taču viņai vairs nebija iespējams palīdzēt. Paralizēto dzīvnieku nācās nokaut.

Jau toreiz fermeri pasūdzējās, ka nekādus pasākumus pret lāci nedrīkst veikt, jo šie dzīvnieki Latvijā ir apsargājami. Lāčus medīt nedrīkst, jo viņi atrodas Dabas aizsardzības pārvaldes uzraudzībā.

Ziņu lente
0