Atpūta ar atlaidi un atbalsts nozarei: Restorānu nedēļai pievienojas arī viesnīcas

© LiepājaПраздничный вечер
Праздничный вечер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Rudens restorānu nedēļas gaitā, kas tika pagarināta līdz 14 dienām, varēs ne vien pagaršot īpašu ēdienkarti, bet arī atpūsties labākajās Rīgas viesnīcās par pazeminātām cenām.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Neraugoties uz situāciju ar koronavīrusu, līdz 25. oktobrim Rīgā norisinās tradicionālā Rudens restorānu nedēļa. Šajā laikā vairāki desmiti iestāžu piedāvā pagaršot īpašu ēdienkarti par patīkamām cenām. Šoreiz atlaides sagatavoja ne vien 43 galvaspilsētas restorāni, bet arī 14 viesnīcas, vēsta TV3.

Gaida viesus

Pandēmija nopietni iedragāja viesmīlības nozari, un tagad tās uzņēmumi gaida Restorānu nedēļu pat vairāk nekā iepriekš.

Tradicionāli šādi pasākumi tiek rīkoti Rīgā vismaz divas reizes gadā un jau ir iepatikušies iedzīvotājiem. Neskatoties uz situācijas ar koronavīrusu pasliktināšanos, Restorānu nedēļu neatcēla, bet pagarināja līdz divām nedēļām.

"Ja sākotnēji restorānu nedēļas bija plānotas kā cilvēku iedrošināšana apmeklēt labākos Rīgas restorānus, tad faktiski tagad pēc šīs ārkārtas situācijas tas veidojas vairāk kā atbalsta mehānisms restorāniem, un arī tiek ļoti labi novērtēts," pastāstīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs Jānis Jenzis.

Pēc viņa sacītā, kad tika rīkota aptauja nozares atjaunošanas plāna sastādīšanai, tieši Restorānu nedēļu uzņēmēji pieminēja kā vienu no efektīvākajiem atbalsts mehānismiem.

Суп с морепродуктами - Sputnik Latvija
Gardēžu svētki: Rīgas restorānu nedēļa izvedīs no komas tūrisma industriju

Akcijas dalībnieki stāsta, ka ir pielāgojušies epidemioloģiskajām prasībām un ir gatavi pieņemt viesus par ierobežojumu apstākļos un nodrošināt viņu drošību. Tiesa, viņi arvien biežāk saskaras ar vieglprātīgu attieksmi pret drošības prasībām no apmeklētāju puses.

"Cilvēki varbūt ir tā pieraduši pie šīs situācijas, ka viņi vairs neievēro, un grūti ir visiem iestāstīt, ka joprojām darbojas šie te ierobežojumi. Šobrīd ir grūtāk tikai tāpēc, ka trīs reiz vairāk tas ir jāatgādina, un trīsreiz vairāk tas arī no darbiniekiem prasa," pastāstīja "B-bāra" īpašnieks Armands Mednieks.

Tagad arī viesnīcas

Pirmo reizi Restorānu nedēļai pievienojušās arī Rīgas viesnīcas: divu nedēļu garumā tās piedāvās savus pakalpojumus par pazeminātām cenām.

"Labākās Rīgas viesnīcas piedāvā sajusties kā ceļojumā, tā kā ceļot šobrīd nav īsti iespējams.

Palikt viesnīcā Rīgā, izbaudīt spa, izbaudīt restorānu, brokastis un citus bonusiņus, kā nu kura viesnīca ir plānojusi," pastāstīja Jenzis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, šī nav vienīgā iespēja, kā var sajusties ceļojumā, nepametot Rīgu, – airBaltic nāk klajā ar reisu "uz nekurieni".

Ziņu lente
0