"Novičok" izstrādātājs paskaidroja, kāpēc Navaļnija saindēšana ir neiespējama

© Sputnik / Алексей Ничукин / Pāriet pie mediju bankasПолитик Алексей Навальный у здания Замоскворецкого суда Москвы
Политик Алексей Навальный у здания Замоскворецкого суда Москвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bioķīmiķis Leonīds Rinks pastāstīja, ka Alekseja Navaļnija analīzēs nav atrasts fosfora fragments, kas varētu liecināt par "Novičok" pielietošanu.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. OPCW nav atradusi Alekseja Navaļnija analīzēs fosfora fragmentu, kas varētu norādīt uz "Novičok" pielietošanu, intervijā RIA Novosti pastāstīja tā izstrādātājs, ķīmijas zinātņu doktors Leonīds Rinks.

Viņš pavēstīja, ka par amīdu pēdām Navaļnija analīzēs viņš "dzirdējis no Rietumu avotiem".

"Var pūsties, bet otra komponenta, fosfora nav. Kaut traki palieciet, - nav," zinātnieks teica intervijā starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam.

Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Lielbritānija sagrozījusi OPCW pārskatu par Navaļnija saindēšanu

Rinks norādīja: ja blogeris būtu saindēts ar "Novičok", fosfora fragments būtu palicis organismā, to būtu atklājuši jau pirms amīda.

Tagad jau ir par vēlu meklēt jebkādas pēdas, jo tās ir pilnībā izvadītas no organisma, viņs konstatēja.

"Pagājis tik ilgs laiks, ka klients, kā mēdz teikt, jau sen ir "tīrs"," viņš piebilda.

Nesen Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW) informēja, ka Navaļnija organismā atrastā viela nav minēta aizliegto vielu sarakstā, taču īpašību ziņā analoģiska "Novičok".

Krievijas ĀM šajā kontekstā norādīja, ka situācija norit pēc iepriekš izplānota kospiroloģiskā scenārija. Krievijas pastāvīgais pārstāvis OPCW Aleksandrs Šuļgins pauda viedokli, ka viss šis stāsts izspēlēts kārtējā "sankciju" tranša labad un Krievijai nav iemeslu taisnoties rietumvalstu priekšā.

Ziņu lente
0