Igaunijas prezidente izvēlējusies "provokatīvu" tērpu sarunai ar NATO ģenerālsekretāru

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasЛоготип международного информационного бренда Sputnik
Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, tiekoties ar NATO ģenerālrekretāru Jensu Stoltenbergu Briselē, izvēlējās tērpu, kura iešuve ļoti atgādina Sputnik logotipu?

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Trešdien, 7. oktobrī Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida tikās ar NATO ģenerālrekretāru Jensu Stoltenbergu, lai apspriestos par starptautiskās drošības jautājumiem un izaicinājumiem tuvākās desmitgades laikā.

Sarunai Kaljulaida izraudzījās dzeltenu tērpu ar melnu trijstūrveida iešuvi jostasvietā. Sputnik Igaunija savā kanālā Telegram konstatēja, ka Igaunijas prezidentes tērps ļoti atgādina Sputnik logotipu.

"Nē, nevajag turēt aizdomās Igaunijas prezidenti par mīlestību pret Krievijas medijiem vai viņas stilistu slepeno darbu Kremļa labā. Taču nevajag to skaidrot arī ar vienkāršu sakritību. Kersti Kaljulaide lieliski jūt modes tendences, bet mūsu Sputnik vienmēr ir modē. Kaut kas tāds ir sajūtams gaisā un pat ielido NATO galvenajā mītnē Briselē," piezīmēja Sputnik Igaunija.
© Sputnik ЭстонияEkrānuzņēmums no Sputnik Igaunija Telegram kanāla
Igaunijas prezidente izvēlējusies provokatīvu tērpu sarunai ar NATO ģenerālsekretāru - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no Sputnik Igaunija Telegram kanāla

Vēlāk žurnālisti ieinteresējās, kas ir prezidentes tērpa autors, kas devis tik "smalku" mājienu par Sputnik – tā darbinieki Igaunijā ir saskārušies ar iepriekš neredzētu spiedienu.

Sputnik Igaunija galvenā redaktore Jeļena Čeriševa savā lapā Facebook pastāstīja, ka līdz ar Igaunijas prezidenti par "Kremļa propagandas" līdzzinātāju neviļus kļuvusi viņas stiliste Anu Lensmenta. Tērps šūts pasākumam Beļģijas karaļa vizītes ietvaros Igaunijā.

"Labi ļaudis pastāstīja, ka kleitas autore ir Anu Lensment. "Kleita šūta Beļģijas karaļa vizītes Igaunijā pasākumam, uz Vāciju arī kleita jau braukusi, tagad – Stoltenbergs. Kleitas krāsas ir piemērotas melnajai un dzeltenajai krāsai karogos. Ekonomikai ir jābūt ekonomiskai"! Tagad pārbaudīsim..."  pastāstīja Čeriševa.

Kamēr ziņkāre un humora izjūta mudināja pameklēt Sputnik logotipam līdzīgās kleitas autoru, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" preses dienests "pielaikoja" to Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, ASV bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei un ASV prezidenta dzīvesbiedrei Melānijai Trampai.

© Telegram Sputnik ЭстонияEkrānuzņēmums no Sputnik Igaunija Telegram kanāla
Igaunijas prezidente izvēlējusies provokatīvu tērpu sarunai ar NATO ģenerālsekretāru - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no Sputnik Igaunija Telegram kanāla

Šķiet, Sputnik piederas visām.

"Noskaidrojies, ka Igaunijas prezidentei ir lieliska gaume. Sezonas trends – kleita ar Sputnik logotipu. Kamēr uzzināsim dizainera vārdu, lai pasūtītu mūsu darbiniekiem, nolēmām uzlaikot kleitu citam pazīstamām dāmām. Lai balso sirds balss!" izskanēja jautrs aicinājums Sputnik Igaunija lapā Telegram.

Sputnik Igaunija vajāšana

Atgādināsim, ka par visnepieņemamāko Krievijas žurnālistu vajāšanas gadījumu kļuva Sputnik Igaunija piemērs.

No 2020.gada 1.janvāra portāls Sputnik Igaunija redakcijas darbinieki Tallinā bija spiesti lauzt līgumus ar Starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa" sakarā ar Igaunijas varasiestāžu draudiem ierosināt krimināllietas. Pirms Jaunā gada visi Sputnik Igaunija darbinieki saņēma vēstules no Policijas un robežsardzes departamenta vadības par nepieciešamību pārtraukt darba attiecības ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa", pretējā gadījumā cilvēkiem draudēja ar cietumu.

Эстония - концлагерь для журналистов: пикет в поддержку эстонского Sputnik в Москве - Sputnik Latvija
Video
"Igaunija – koncentrācijas nometne žurnālistiem": Sputnik Igaunija atbalsta pikets Maskavā

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot situāciju saistībā ar Sputnik Igaunija, norādīja, ka Maskava darīs visu iespējamo savu žurnālistu atbalstam.

Starptautiskā organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF), atbildot uz "Rossija segodņa" vēstuli, informēja, ka organizācija izvērtē ziņas par krievvalodīgo mediju stāvokli Igaunijā. Aģentūra "Rossija segodņa" lūdza pārvērtēt diskriminējošo politiku, kas vērsta pret Sputnik Igaunija, un ir gatava piedāvāt atbilstošu vērtējumu šim brīvības pārkāpšanas bezprecedenta gadījumam.

Ziņu lente
0