Lietuva atcels Covid-19 saslimstības slieksni

© Foto : Facebook / Vilnius AirportАэропорт Вильнюса, архивное фото
Аэропорт Вильнюса, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkrēti Covid-19 saslimstības skaitļi Lietuvā vairs nav svarīgi – pašizolācija jāievēro pēc ierašanās no tām valstīm, kur epidemioloģiskā situācija ir sliktāka.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Lietuvā atteikušies noteikt konkrētu kumulatīvo Covid-19 saslimstības robežu – tagad pašizolācija vienkārši ir jāievēro ierodoties no tām valstīm, kur saslimstība ar koronavīrusu ir augstāka, vēsta Sputnik Lietuva.

"Līdz ar saslimstības pieaugumu Lietuvā ir lietderīgāk iekļaut skarto valstu sarakstā tikai tās valstis, kurās koronavīrusa inficēšanās risks ir augstāks, nekā Lietuvā," paziņoja IeM vadītāja Rita Tamašuniene.

Saskaņā ar lēmuma projektu, koronavīrusa rezultātā cietušo valstu sarakstā tiks iekļautas tās valstis, kurās 14 dienu saslimstība par 10% un vairāk pārsniedz saslimstības līmeni Lietuvā.

Машины скорой помощи - Sputnik Latvija
Latvijā diennakts laikā stacionēts rekordliels cilvēku skaits ar Covid-19

Papildu epidemioloģiskie kritēriji (testēšanas aptvēruma līmenis, pozitīvo testu rezultātu procents, informācijas pieejamība, stacionēšanas līmenis) arī tiks vērtēti trešo valstu iekļaušanā šajā sarakstā.

Līdz šim sarakstā iekļāva valstis, kurās saslimstības rādītājs sastādīja 25 un vairāk gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Kopumā kopš pandēmijas sākuma Lietuvā ir apstiprināti 5 625 koronavīrusa gadījumi. Pašlaik slimo 2 863 cilvēki, 2 660 – izveseļojās, 102 cilvēki nomira.

Šī gada maijā Latvija, Lietuva un Igaunija atcēla pārrobežu braucienu ierobežojumus starp republikām savu valstu iedzīvotājiem, nosaucot to par "Baltijas burbuli". Baltijas valstu pilsoņi un personas, kurām ir uzturēšanās tiesības šajās republikās, varēja ceļot bez ierobežojumiem uz Lietuvu, Igauniju un Latviju.

Taču sakarā ar otrā Covid-19 viļņa sākšanos Baltijas kaimiņvalstīs Latvija iekļāva "dzeltenajā sarakstā" sākumā Igauniju, bet pēc tam arī Lietuvu. Arī pašā Latvijā saslimšanas gadījumu skaits ir pieaudzis, taču ne tik stipri.

Ziņu lente
0