Latvijā izlēma, kā rīkosies ar sabiedriskā transporta pasažieriem bez sejas maskām

© Sputnik / Sergey MelkonovВ рижском общественном транспорте разрешено сидеть по одному на расстоянии 2 м друг от друга
В рижском общественном транспорте разрешено сидеть по одному на расстоянии 2 м друг от друга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 7. oktobra, kad sabiedriskajā transportā kļūst obligāta sejas masku lietošana, pasažierus, kuri neievēro šo prasību, varēs izsēdināt.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Sabiedriskā transporta kontrolieri, konduktori un autobusu vadītāji būs tiesīgi izsēdināt no sabiedriskā transporta un neielaist pasažierus bez sejas maksas, nolēma Latvijas valdība, vēsta Mixnews.

Saskaņā ar valdības lēmumu, no 7. oktobra atkal ir jāaizsedz mute un deguns sabiedriskajā transportā. Bērni līdz 13 gadu vecumam maskas drīkst nelietot. Šis drošības pasākums tiek ieviests uz vienu mēnesi – līdz 6. novembrim.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Viņķele: plānveida medicīnisko pakalpojumus neatcels pilnībā

Tāpat Ministru kabinets atbalstīja grozījumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas noteikumos, kurus sagatavoja Satiksmes ministrija, saskaņā ar kuriem, pasažierus, kuri atrodas sabiedriskajā transportā bez sejas maskām, būs atļauts izsēdināt.

Kontrolieris vai konduktors piedāvās pasažierim-pārkāpējam brīvprātīgi pamest transportlīdzekli nākamajā pieturā, savukārt vadītājs būs tiesīgs neielaist tos, kas neievēro epidemioloģiskās drošības normas.

Jau šobrīd noteikumi paredz, ka bērnus līdz 15 gadu vecumam no transporta drīkst izsēdināt tikai, lai nogādātu tuvākajā policijas iecirknī. Šī norma tiks piemērota arī pret bērniem, kuri atradīsies sabiedriskajā transportā bez sejas maskas.

Mērs Mārtiņš Staķis paziņoja, ka Rīgā sejas masku lietošanu sabiedriskajā transportā kontrolēs pašvaldības policija.

Сотрудник лаборатории проводит тесты на коронавирусную инфекцию - Sputnik Latvija
Zibenīga izplatība: vai Latvijā ir jāsāk gaidīt karantīna Covid-19 dēļ

Galvaspilsētas pašvaldības vadītājs uzsvēra, ka sejas masku vietā nav atļauts izmantot lakatu vai šalli, kā tas bija pavasarī, jo tas tika atzīts par maz efektīvu.

Tāpat Rīgas sadarbības teritorijas pilsoņu aizsardzības komisijas sēdē tika apspriests masku iepirkšanas jautājums. Pēc Staķa sacītā, nākotnē, visticamāk, būs nepieciešama valsts palīdzība, lai nodrošinātu aizsarglīdzekļus tiem, kas nevar atļauties patstāvīgi iegādāties nepieciešamo daudzumu.

Staķis paziņoja, ka pašvaldība informēs cilvēkus par nepieciešamību lietot sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā. Brīdinājumi parādīsies sabiedriskā transporta informācijas ekrānos, uz durvīm, kā arī uz pieturām.

Ziņu lente
0