KNAB iniciējis kriminālvajāšanu pret vienu no Saeimas deputātiem

© facebook.com / KNAB.lvАнтикоррупционное агенство Латвии
Антикоррупционное агенство Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien, 7. oktobrī, notiks Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā tika izskatīts jautājums par parlamenta piekrišanu deputāta izdošanai kriminālvajāšanai.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Ģenerālprokuratūra saņēmusi lūgumu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret 13. Saeimas deputātu no "Jaunās Vienotības" Aldi Adamoviču, raksta Lsm.lv. Saskaņā ar atsevišķiem datiem, lieta varētu būt saistīta ar deputātu kompensācijām. 

Adamovičs iepriekš apstiprināja, ka trešdien, 7. oktobrī, viņš ir izsaukts uz parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi, taču atzinās, ka plašākas informācijas viņam neesot, jo tikai šajā dienā viņa rokās nonāks attiecīgie dokumenti. 

Олег Буров, лидер списка от партии Честь служить Риге на выборах в Рижскую думу - Sputnik Latvija
KNAB ievērojis Rīgas eksmēra pulksteni par desmitiem tūkstošu un caurlaidi BMW X5

Deputāti katru mēnesi, izņemot algu, saņem kompensācijas, kuras mēdz pārsniegt vidējo algu Latvijā. Tās izsniedz par mājokļa, kā arī transporta izdevumiem. 

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Aldis Adamovičs saņēma naudas sodu par ceļa zīmju prasību neievērošanu. Kopā ar viņu naudas sodu saņēma Jānis Dūklavs no Zaļo un zemnieku savienības – par vispārējo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Par ceļu satiksmes regulēšanas noteikumu pārkāpumu pie administratīvās atbildības tika saukts "Saskaņas" pārstāvis Nikolajs Kabanovs, kā arī labklājības ministre Ramona Petraviča no KPV LV. Jāni Krišānu no "Saskaņas" un Nacionālās apvienības pārstāvi Edvīnu Šnori sodīja par ātruma režīma, distances un kustības intervāla neievērošanu. 

Ziņu lente
0