"Vienots Latvijas tēls" par gandrīz pusotru miljonu gadā? Iedzīvotāji ir pret

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Свободы после реконструкции
Памятник Свободы после реконструкции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Absolūtais vairākums Latvijas iedzīvotāju ir neapmierināti ar Ekonomikas ministrijas plāniem iztērēt nākamgad 1,39 miljonus eiro "vienota Latvijas tēla" izveidošanai.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Līdz nākamā gada beigām paredzēts izstrādāt vienota Latvijas tēla virzības plānu, kuram būtu jāpalīdz piesaistīt vairāk ārzemju investīciju. Ekonomikas ministrijas informatīvajā ziņojumā tiek atzīmēts, ka valsts imidža nostiprināšana finanšu nozarē nākamgad vien izmaksās 1,39 miljonus eiro. 2022. un 2023. gadā būs nepieciešams vēl pa 1,39 miljoniem eiro gadā.

Kantar TNS iedzīvotāju aptauja vecumā no 18 līdz 60 gadiem liecina, ka vairums ir pret šādiem izdevumiem. Rezultātus publicē skaties.lv.

Tikai 3% viennozīmīgi piekrīt, ka šādi tēriņi Latvijas imidžam ir pamatoti, vēl 11% drīzāk piekrīt šādam apgalvojumam. Tātad kopumā atbalsts iniciatīvai sastāda vien 14%.

Savukārt Latvijas jaunā tēla par pusotru miljonu eiro pretinieku skaits sastāda 70%, no tiem 40% ir kategoriski pret, savukārt 30% drīzāk pret.

Konkrēta viedokļa šajā jautājumā nav 16% respondentu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra uzskata, ka, pateicoties Latvijas tēla virzības mārketinga kampaņai jau nākamgad valsts spēs piesaistīt ārzemju investīcijas 130 miljonu eiro apmērā un izveidot vismaz 1000 jaunu darbavietu. Līdz ar to Latvijas varasiestādes cer uz nodokļu ieņēmumu pieaugumu. Cik lielā mērā šīs prognozes attaisnosies, rādīs laiks.

Tikmēr Latvija cenšas piesaistīt Baltkrievijas kompānijas, kuras izjūt grūtības ar uzņēmējdarbību savā valstī sakarā ar notikumiem pēc prezidenta vēlēšanām.

Ziņu lente
0