Pirmā oktobrī: Lietuvā ienākusi SDG krava no Krievijas

© AnthonyvederТанкер Coral Favia
Танкер Coral Favia - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekšējā Krievijas gāzes partija tika saņemta Klaipēdas ostā septembra beigās – aptuveni desmit tūkstoši kubikmetru.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Lietuvā saņemta sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) krava no Krievijas – pirmajā oktobrī. Par to liecina portāla Marinetraffic.com dati, vēsta Sputnik Lietuva.

Vietne ziņo, ka gāzes kuģis "Coral Fungia" ieradies Klaipēdā un pienācis pie SDG termināļa sestdienas rītā. Sniegtā informācija liecina, ka kuģis ieradies no Visockas ostas, kur atrodas kompānijas "Novatek" sašķidrinātās gāzes rūpnīca.

Spiežot pēc maršruta kartes, "Coral Fungia" izgājis no Krievijas ostas ceturtdienas vakarā.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai Amerikas SDG izdosies aizstāt Krievijas gāzi

SDK termināļa operatora "Klaipėdos nafta" grafiki norāda, ka kravas apjoms sastādījis aptuveni desmit tūkstošus kubikmetru gāzes.

Sputnik Lietuva vēstīja, ka iepriekšējo SDG kravu no Krievijas Klaipēdas terminālis saņēmis septembra beigās.

Lietuva uzbūvēja termināli 2014. gadā. Valdība pamatoja lēmumu ar vēlmi atbrīvoties no "atkarības" no Krievijas gāzes. Tomēr termināļa uzturēšana valstij izmaksā ļoti dārgi – ik gadus "Klaipėdos nafta" maksā Norvēģijai 60 miljonus eiro par nomu, neskaitot uzturēšanas izdevumus.

Visbiežāk Lietuva saņem sašķidrināto dabasgāzi no Krievijas un Norvēģijas. Krievijas degviela tiek piegādāta regulāri kopš pērnā gada pavasara. Jāpiebilst, ka visā Klaipēdas termināļa pastāvēšanas laikā tas saņēmis vien dažas partijas amerikāņu sašķidrinātās gāzes, par kuras iepirkumiem Lietuvas valdība tik bieži runā. Tuvāko kravu Klaipēdas terminālis gaida nākamās nedēļas laikā.

Ziņu lente
0