Politika

Baltkrievija ieviesusi atbildes sankcijas pret Eiropas Savienību

© Sputnik / Иван Руднев / Pāriet pie mediju bankasФлаг Беларуси
Флаг Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Ārlietu ministrija informēja, ka sankciju saraksts apstiprināts integrācijas apvienību ietvaros, kurās strādā arī Baltkrievija.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Minska ieviesusi sankciju sarakstu atbildei pēc Briseles lēmuma noteikti vīzu sankcijas Baltkrievijas amatpersonām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Baltkrievijas Ārlietu ministriju.

"Saskaņā ar pieņemto civilizēto diplomātisko praksi mēs to nepublicēsim," informēja diplomāti preses relīzē.

Baltkrievijas ĀM informēja, ka sankciju saraksts apstiprināts integrācijas apvienību ietvaros, kurās strādā arī Baltkrievija.

Tāpat akcentēts, ka Minska var pārskatīt diplomātiskās klātbūtnes līmeni ES.

"Eiropas Savienība mums draud pārvērtēt savas attiecības ar Baltkrieviju. Tā būs viņu izvēle. Savukārt Baltkrievija tāpat ir gatava tamlīdzīgai attiecību pārvērtēšanai un arī turpmāk adekvāti reaģēs uz jebkuru nedraudzīgu rīcību," teikts ĀM vietnē.

Resors secināja, ka "sankciju svērteņa" tālāka sašūpošana var novest pie vēl nopietnākām sekām, piemēram, valsts izstāšanās no kopīgajām programmām un projektiem, diplomātiskās klātbūtnes līmeņa pārvērtēšanas, "līdz pat lēmumam par diplomātisko attiecību saglabāšanas mērķtiecību".

Глава Евросовета Шарль Мишель - Sputnik Latvija
Lukašenko sarakstos nav iekļauts: ES vienojusies par sankcijām pret Baltkrieviju

Iepriekš Eiropas Padomes vadītājs Šarls Mišels paziņoja, ka Eiropas Savienība saskaņojusi sankcijas par situāciju Baltkrievijā, sarakstā iekļautas aptuveni 40 personas. Pie tam republikas prezidents Aleksandrs Lukašenko tajā nav iekļauts, jo Brisele cer uz konstruktīvu dialogu ar viņu.

Jau vairāk nekā pusotru mēnesi Baltkrievijā turpinās protestu akcijas. Tās sākās pēc prezidenta vēlēšanām, kurās, saskaņā ar CVK datiem, sesto reizi uzvarējis Lukašenko. Opozīcija un ES neatzina balsošanas rezultātus.

Protestu pirmajās dienās demonstranti tika izkliedēti ar asaru gāzes, ūdensmetēju, gaismas un trokšņa granātu un gumijas ložu palīdzību. Vēlāk tika pieņemts lēmums atteikties no vardarbīgām metodēm, taču pēc inaugurācijas tika novērots jauns protestu uzliesmojums, akciju apspiešanas metodes atkal īslaicīgi pastiprinātas.

Ziņu lente
0