Visās Latvijas DUS parādīsies elektromobiļu uzlādes punkti

© Sputnik / Sergey MelkonovЗарядка для электромобилей в Старой Риге
Зарядка для электромобилей в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar jauno Ekonomikas ministrijas izstrādāto likumprojektu, visas jaunās autouzpildes stacijas Latvijā ir jābūt aprīkotām ar elektromobiļu uzlādes punktiem.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Ekonomikas ministrijā atzīmēja, ka izstrādāta Latvijas DUS aprīkošanas ar elektromobiļu uzlādes punktiem projekta mērķis ir veicināt apkārtējai videi un cilvēku veselībai drošās transporta enerģijas apriti. Turklāt šī iniciatīva palīdzēs attīstīt alternatīvās enerģijas nodrošināšanas infrastruktūru, raksta Tvnet.lv.

Заправка Shell в Риге - Sputnik Latvija
Kā nedēļas laikā Baltijas valstīs izmainījušās degvielas cenas

Šis nosacījums tiks pielietots jaunu DUS būvniecības gadījumos, kā arī pārbūvējot vecās. Iepriekš šāds noteikums jau sāka darboties autostāvvietu būvniecības gadījumos pie jaunām sabiedriskām ēkām un daudzīvokļu mājām.

Iepriekš Sputnik Latvijas rakstīja, ka valstī plānots ieviest jaunu nodokli, kurš sadārdzinās lietotu automobiļu reģistrāciju, kas ir aktuālāki Latvijas ekonomiskajiem apstākļiem, toties tas kļūs saudzīgs dārgu elektromobiļu pircējiem. Taču, saskaņā ar pētījumiem, elektromobiļi Latvijā joprojām nav pārāk populāri.

Jaunajā DUS likumprojektā tāpat tiek runāts par to, ka pilsētām ar iedzīvotāju skaitu virs 20 tūkstošiem no 2030. gada ir jānodrošina alternatīvās enerģijas izmantošana 50% transportlīdzekļu.

Ziņu lente
0