Rīgas centrā vairākas reizes pieaugs stāvvietu cenas: iedzīvotāju domas dalās

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийПаркомат
Паркомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji sadalījās divos flangos: vieni uzskata, ka stāvvietu sadārdzināšanās Vecrīgā nāks par labu pilsētai, savukārt citi sašutuši par šādu nekārtību; kādas vēl izmaiņas sagaida pilsētu no 2020. gada 1. oktobra.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Sociālajos tīklos Rīgas iedzīvotāju ir izveidojuši plašu diskusiju saistībā ar stāvvietu cenu kāpumu galvaspilsētas centrā. Cilvēki sūrojas, ka visas stāvvietas apkārt Vecrīgai iekļaus vienotajā tarifu zonā R, kur par pirmo stundu nāksies maksāt 5 eiro, lai gan agrāk šī summa bija divas reizes zemāka, savukārt no otrās stundas stāvvietas maksa palielinās līdz 8 eiro stundā.

Zem attiecīgas publikācijas vienā no Twitter grupām daži komentētāji neatstāja bez uzmanības jauno Rīgas domes sasaukumu, apsūdzot visos grēkos tieši viņus, taču citi norādīja, ka tā vēl nav paspējusi uzsākt darbu. Viens no komentētājiem norādīja, ka būtu vērts padomāt par pazemes vai daudzstāvu autostāvvietu būvniecību, nevis cenu celšanu.

​"No ko lai saka, ceļš uz elli bruģēts ar labiem nodomiem, piedodiet, šoreiz gan ar stulbiem," piebilda nevienaldzīgais lietotājs.

​Lietotājs ar segvārdu sarkanakmens uzrakstīja, ka tādā garā arī gājējiem ir jāievieš maksa.

​Taču atradās arī tādi, kas nopriecājās par šādu varasiestāžu lēmumu. Viņuprāt, tas samazinās mašīnu skaitu pilsētas centrā, kā arī cels ekoloģija līmeni.

Iepriekš kļuva zināms, ka no 1. oktobra mainīsies "Rīgas satiksmes" maksas autostāvvietu lietošanas noteikumi. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, samazinātu maksu par autostāvvietu varēs veikt arī ar bankas konta starpniecību. Tāpat no ceturtdienas tiks samazināta B autostāvvietu zonas teritorija, kā arī izmaiņas skars R autostāvvietas zonu.

Vairs nav nepieciešamības izmantot SMS apmaksas sistēmas lietotāja uzlīmes. Izmaiņas skārušas arī autostāvvietu lietošanu svētku dienās un darbdienās. Tā, piemēram, gadījumā, ja svētku diena tiek pārcelta uz darbdienu, tad maksa par stāvvietu netiek iekasēta, savukārt, ja darbdiena tiek pārcelta uz brīvdienu, tad, tieši pretēji, tiek iekasēta. Plašāku informāciju par izmaiņām iespējams atrast "Rīgas satiksmes" mājaslapā.

Ziņu lente
0