Rail Baltica projekta nolūkos starp Imantu un Zolitūdi parādīsies ceļa pārvads

© Sputnik / Oksana DzadanУлица Клейсту в Иманте, бывшая улица Якова Петерса
Улица Клейсту в Иманте, бывшая улица Якова Петерса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Rail Baltica izbūves Rīgas mikrorajoni izmainīsies – dzelzceļa pārbrauktuvju vietā parādīsies ceļa pārvadi un tuneļi.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Pārdaugavas iedzīvotāji ir neapmierināti ar galvaspilsētas domes plāniem uzbūvēt ceļa pārvadu starp Imantu un Zolitūdi projekta Rail Baltica ietvaros, vēsta LTV7 Krievu apraide.

Šobrīd Zolitūdi un Imantu atdala dzelzceļš, savukārt abus rajonus savieno dzelzceļa pārbrauktuve Zolitūdes ielā. Taču, kad Rīgā sāksies aktīva Rail Baltica būvniecība, visiem to šķērsojošajiem autoceļiem būs jākļūst vai nu par ceļa pārvadiem, vai arī par tuneļiem, citādi šķērsot dzelzceļu nedrīkst.

Starp Imantu un Zolitūdi plānots uzbūvēt gaisa tiltu, kurš savienos Anniņmuižas ielu un Anniņmuižas bulvāri, taču abu mikrorajonu iedzīvotāji ir pret šādu ieceri, jo raizējas, ka šis ceļa pārvads būs trokšņains, savukārt tā radītās vibrācijas var sabojāt vecās mājas.

Rail Baltica  - Sputnik Latvija
Meževičs: Rīga, Viļņa un Tallina kļuvušas par sīviem ienaidniekiem Rail Baltica dēļ

Tāpat iedzīvotāji pārdzīvo arī par gājēju pārejām. Ja šobrīd kaimiņu mikrorajonā nokļūt var visnotaļ viegli, tad jau pēc dažiem gadiem iet nāksies pa tuneļiem, turklāt viens no tiem var sastādīt 248 metrus garumā.

Šīs ieceres vietā iedzīvotāji piedāvā pacelt uz estakādi pašas sliedes, tomēr gan uzņēmumā "RB Rail", gan Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā šāds notikumu attīstības variants izskatās apšaubāmi.

"Man ir jāatgādina – 2015. gadā šī ideja tika vērtēta, taču pēcāk bija nolemts būvēt dzelzceļu uz zemes, lai nepasliktinātu apkārtējo vidi. Mēs runājam par milzīgu infrastruktūru ar vairākiem sliežu ceļiem! Tas stipri ietekmē gan vizuāli, gan trokšņa un vibrāciju ziņā," saka "RB Rail" reģionālais vadītājs Ģirts Bramans.

Turklāt dzelzceļa estakādes izbūves nolūkos ir jāpārbūvē arī esošie sliežu ceļi. Dzelzceļu nāksies pacelt vairāku kilometru garumā.

"Mēs runājam par vietu, kur jau tagad atrodas "Latvijas Dzelzceļa" sliežu ceļi. Tādēļ ir jādomā par pārbrauktuvēm citā līmenī – virs zemes vai zem zemes. Savukārt tunelis zem zemes ir gandrīz divas reizes dārgāks," skaidro Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece Inese Sirmā.

Projekta publiskā apspriešana tā esošajā veidā, visticamāk, notiks nākošgad, taču savu viedokli iespējams pausts arī sapulcē, kura notiks Satiksmes ministrijā 24. septembrī.

Ziņu lente
0